ΔΙΕΘΝΕΣ
21/11/2016 05:32 EET | Updated 21/11/2016 05:32 EET

Η Μελάνια Τραμπ δεν θα μετακομίσει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Nov. 9, 2016 file photo, President-elect Donald Trump, left, arrives to speak at an election night rally with his son Barron and wife Melania, in New York. Trump says he will move to the White House but his wife and young son will follow him at the end of the school year. On Sunday, Nov. 20, Trump spoke to reporters gathered at his golf club in Bedminster, N.J., during a day of private meetings with potential administration officials. (AP Photo/Evan Vucci, File)

Η σύζυγος του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Μελάνια, θα παραμείνει στη Νέα Υόρκη με τον δεκάχρονο γιο της μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Ιανουάριο, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή.

Η μελλοντική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ σκοπεύει να παραμείνει στον πύργο του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη έτσι ώστε ο γιος της, Μπάρον, να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του σε ιδιωτικό σχολείο στο Μανχάταν, όπως ανέφερε η New York Post.

«Η Μελάνια έχει πολύ καλή επαφή με τον Μπάρον και οι δυο τους έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά μετά την προεκλογική εκστρατεία», όπως ανέφερε στην εφημερίδα μία πηγή από την ομάδα μεταβίβασης εξουσίας του Τραμπ. «Η προεκλογική περίοδος ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον Μπάρον και η Μελάνια προσπαθεί να κρατήσει στο ελάχιστο την όποια αναστάτωση προκλήθηκε στον δεκάχρονο».

Δεν είναι σαφές πότε η Μελάνια και ο γιος της θα ακολουθήσουν τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον. Μία άλλη πηγή είπε στην Post ότι ίσως μετακομίσουν όταν τελειώσει η σχολική περίοδος του Μπάρον τον Ιούνιο, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προγραμματισμένα σχέδια.

Όταν οι ρεπόρτερ ρώτησαν τον Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή πότε θα μετακομίσει η Μελάνια στον Λευκό Οίκο εκείνος απάντησε: «Πολύ σύντομα. Όταν τελειώσει το σχολείο ο Μπάρρον».

Η συγκεκριμένη απόφαση ενδεχομένως να οδηγήσει στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από το κτίριο της Fifth Avenue, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το Central Park στις οδούς Bloomingdale και St. Patrick’s Cathedral.

Την Παρασκευή, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον ουρανοξύστη του Τραμπ τουλάχιστον για τις επόμενες 65 ημέρες. Εκεί μέχρι στιγμής περιφρουρούν περίπου 50 αστυνομικοί επί 24 ώρες κάθε μέρα, όπως ανέφερε η New York Daily News.

Η κυκλοφορία γύρω από το κτίριο φαίνεται επίσης να έχει επηρεαστεί με την 56th Street, που βρίσκεται ανάμεσα στην πέμπτη και έκτη λεωφόρο να έχει αποκλειστεί εντελώς.

* Αποδόθηκε στα ελληνικά από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post