ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/11/2016 07:21 EET | Updated 21/11/2016 08:21 EET

Με συζήτηση επί των κριτιρίων του εδαφικού συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν

POOL New / Reuters
U.N. Secretary-General Ban Ki-moon (C) pose for photographers with Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci (L) and Cypriot President Nicos Anastasiades during the Cyprus reunification talks in the Swiss mountain resort of Mont Pelerin, Switzerland November 7, 2016. REUTERS/Fabrice Coffrini/Pool

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας ώρας ξεκίνησε στο Μοντ Πελεράν η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πηγή της ελληνοκυπριακής πλευράς, η συνάντηση ξεκινά με συζήτηση επί των κριτηρίων του εδαφικού, με στόχο να υπάρξει κατάληξη επί αυτών, αποτύπωσή τους σε χάρτη και καθορισμός ημερομηνίας για πολυμερή διάσκεψη.

Η καθυστέρηση της έναρξης της συνάντησης οφείλεται σε εσωτερική σύσκεψη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, της οποίας είχαν προηγηθεί χωριστές συναντήσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο 'Εσπεν Μπαρθ 'Ειντε, πρώτα με τον κ. Ακιντζί και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο κ. 'Ειντε, η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post