ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/11/2016 15:31 EET | Updated 21/11/2016 15:31 EET

«Ήταν ένας αληθινός Ευρωπαίος». Το συλλυπητήριο μήνυμα του Γιουνκέρ για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου

Vincent Kessler / Reuters
European Commission President Jean-Claude Juncker attends a debate on the preparation for the upcomming European Council summit of E.U. leaders, at the European Parliament during in Strasbourg, France, October 5, 2016. REUTERS/Vincent Kessler

Συλλυπητήριο μήνυμα προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

«Ήταν ένας αληθινός Ευρωπαίος», τόνισε ο Γιουνκέρ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει «να μείνουμε πιστοί στις αξίες στις οποίες πίστευε ο ίδιος».

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της Κομισιόν:

«Εξοχότατε,

Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου, πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Θα θυμόμαστε τον Κωστή Στεφανόπουλο για τις αρετές που συνεισέφερε στην δημόσια ζωή: αξιοπρέπεια, τιμιότητα, ακεραιότητα, αίσθημα ευθύνης και μετριοπάθεια. Αρετές που του τις αναγνώριζαν εξίσου οι φίλοι και οι αντίπαλοι. Ήταν ένα σοφός πολιτικός, αγαπητός στον ελληνικό λαό και άψογος κατά την θητεία του ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ήταν επίσης ένας αληθινός Ευρωπαίος που κατανοούσε ότι το πεπρωμένο της χώρας του συνδεόταν με την Ευρώπη.

Ο χαρακτήρας του και το ήθος του θα μας λείψουν. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Κωστή Στεφανόπουλο είναι να μείνουμε πιστοί στις αξίες στις οποίες πίστευε ο ίδιος τόσο βαθιά σε όλη του τη ζωή και να ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε.

Με εκτίμηση,

Jean-Claude Juncker»

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post