ΔΙΕΘΝΕΣ
21/11/2016 08:01 EET | Updated 21/11/2016 08:01 EET

Κατέληξε η τετράχρονη που έδειξε στον κόσμο το «πρόσωπο του καρκίνου»

Facebook

Tην τελευταία της πνοή άφησε η μόλις τεσσάρων ετών Τζέσικα Γουίλαν, που έγινε γνωστή στο διαδίκτυο ως το «κορίτσι που έδειξε το πρόσωπο του καρκίνου».

Η Τζέσικα Γουίλαν είχε διαγνωστεί με νευροβλάστωμα τον περασμένο Σεπτέμβριο και η σοκαριστική ασπρόμαυρη φωτογραφία που δημοσίευσε ο πατέρας της, με την τετράχρονη να βρίσκεται διασωληνωμένη στο κρεβάτι υποφέροντας από τους πόνους έγινε ανάρπαστη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας μάλιστα υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο ο οποίος είχε κινητοποιηθεί εθελοντικά προκειμένου να προσφέρει χρηματική βοήθεια, ώσπου τελικά συγκεντρώθηκε το ποσό των 76.000 λιρών, όπως αναφέρει η Daily Mail. Δυστυχώς όμως παρά τις προσευχές και την ελπίδα όλων η ανήλικη τελικά κατέληξε χθες, την Κυριακή στις επτά το πρωί.

O πατέρας της μου ενημέρωνε ανελλιπώς για την κατάσταση της τετράχρονης μέσω των λογαριασμών που είχε δημιουργήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε μέσω της σελίδας της Τζέσικα το θλιβερό νέο.

«Νιώθω θλίψη και την ίδια ώρα ανακούφιση που σας ενημερώνω ότι η Τζέσικα τελικά αναπαύτηκε στις 7 το πρωί. Δεν υποφέρει πλέον, δεν αισθάνεται πια τον πόνο στο σώμα της. Τώρα η πριγκίπισσά μου έχει φτερά αγγέλου και πήγε να παίξει με τους φίλους της και πολλά αγαπημένα πρόσωπα».

Και συνέχισε: «Θα παρακολουθεί τώρα ξανά τον μικρό της αδελφό κι εμάς, μέχρι που μια μέρα θα συναντηθούμε ξανά. Χθες το βράδυ επιτέλους μου επέτρεψε να την κρατήσω στα χέρια μου και αγκαλιαστήκαμε ενώ της έλεγα πόσο πολύ την αγαπώ.

Της είπα ξανά ότι είναι εντάξει να κλείσει τα ματάκια της και να κοιμηθεί και τη φίλησα στο μέτωπο πολλές φορές. Φαίνεται ότι αυτό χρειαζόταν για να επιτρέψει στον εαυτό της να αναπαυθεί. Ήταν κορίτσι του μπαμπά από την αρχή έως το τέλος.

Νιώθω ότι ένα τεράστιο μέρος του εαυτού μου έχει χαθεί, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να είμαι δίπλα της τις τελευταίες της ώρες. Έφυγε από τη ζωή ειρηνικά και ήρεμα. Σας ευχαριστώ όλους που γίνατε μέρος του ταξιδιού μας. Τώρα, θα ήθελα να να ζητήσω λίγη ιδιωτικότητα προκειμένου να μπορέσουμε οικογενειακώς να θρηνήσουμε την απώλεια της πριγκίπισσάς μας.

Από έναν συντετριμμένο πατέρα του πιο καταπληκτικού και όμορφου κοριτσιού στον κόσμο».