ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2016 07:51 EET | Updated 22/11/2016 07:51 EET

Τραμπ: Ο Νάιτζελ Φάρατζ θα έκανε καλή δουλειά ως Βρετανός πρέσβης στις ΗΠΑ

ASSOCIATED PRESS
FILE - This is a Wednesday, Aug. 24, 2016 file photo of Republican presidential candidate Donald Trump, right, welcomes pro-Brexit British politician Nigel Farage, to speak at a campaign rally in Jackson, Miss. Britain's vote to leave the European Union was a major shock to the global political system. But in a year of political earthquakes, it has just been trumped. Like Brexit, Donald Trump's victory over Hillary Clinton in the U.S. presidential election was driven by voters turning against established order and mainstream politicians. (AP Photo/Gerald Herbert, File)

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε σε tweet του ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ, πρωτεργάτης του Brexit ως επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού UKIP, θα «έκανε εξαιρετική δουλειά», αν διοριζόταν πρεσβευτής της χώρας του στις ΗΠΑ.

«Πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν τον Νάιτζελ Φάρατζ να εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία ως πρεσβευτής στις ΗΠΑ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Θα έκανε εξαιρετική δουλειά».

Ο Φάρατζ, που ήταν μια από τις κεντρικές προσωπικότητες που είχαν πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ήταν ο πρώτος Βρετανός πολιτικός που συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Η Βρετανία του Brexit σημαίνει τεράστιες παγκόσμιες ευκαιρίες. Ένα από τα πρώτα μέρη που η Βρετανία θα πρέπει να ξεκινήσει είναι οι ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ», είχε δηλώσει μετά τη συνάντησή τους.

Η βρετανική κυβέρνηση απάντησε λακωνικά ότι «δεν υπάρχει κενή θέση». «Ήδη διαθέτουμε έναν εξαιρετικό πρεσβευτή στις ΗΠΑ», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Από πλευράς του, ο Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα του να ενισχύσει τους δεσμούς της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Γνωρίζω πολλούς από την ομάδα Τραμπ επί χρόνια και είμαι σε καλή θέση για να βοηθήσω με την υποστήριξη του νεοεκλεγέντα προέδρου», έγραψε ο Φάρατζ σε άρθρο του στον ιστότοπο Breitbart.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει και έχει έρθει η ώρα να αλλάξει και η Ντάουνινγκ Στριτ», πρόσθεσε αναφερόμενος στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο)

Sponsored Post