ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/11/2016 14:54 EET | Updated 22/11/2016 16:56 EET

Πέντε υπουργοί Οικονομικών κρατών-κλειδιών της ευρωζώνης και ΔΝΤ συζητούν για το ελληνικό χρέος

(L-R) France's Finance Minister Pierre Moscovici, International Monetary Fund (IMF) managing director Christine Lagarde, Germany's Finance Minister Wolfgang Schauble and Austria's Finance Minister Maria Fekter chat at the start of a Eurogroup meeting at the European Council building in Brussels, March 24, 2013. REUTERS/Sebastien Pirlet  (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)
Sebastien Pirlet / Reuters
(L-R) France's Finance Minister Pierre Moscovici, International Monetary Fund (IMF) managing director Christine Lagarde, Germany's Finance Minister Wolfgang Schauble and Austria's Finance Minister Maria Fekter chat at the start of a Eurogroup meeting at the European Council building in Brussels, March 24, 2013. REUTERS/Sebastien Pirlet (BELGIUM - Tags: POLITICS BUSINESS)

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας προγραμματίζουν να συναντηθούν στο Βερολίνο την Παρασκευή με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να συζητήσουν σχετικά με την κρίση κρατικού χρέους της Ελλάδας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Νωρίτερα, δημοσίευμα το ΜΝΙ ανέφερε ότι η κόντρα μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρώπης όσον αφορά τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους παραμένει και ότι οι διαφωνίες αυτές φέρνουν Plan B.

Στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσαν νωρίτερα ότι η Αθήνα συνεχίζει τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις στα πεδία της δημοσιονομικής πολιτικής και των εργασιακών σχέσεων, με στόχο την ολοκλήρωση της τρέχουσας, δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος στήριξης στις αρχές του επόμενου μήνα, ενόψει της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τον επόμενο μήνα.

Η Süddeutsche Zeitung δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα θέματα που θα εξεταστούν στη συνάντηση της Παρασκευής.

ΥΠΟΙΚ: Στο Washington Group θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της ευρωζώνης

Η σύσκεψη της Παρασκευής στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Washington Group, δεν είναι έκτακτη και σε αυτή θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της ευρωζώνης και είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δημοσίευμα για έκτακτη συνάντηση υπουργών Οικονομικών στο Βερολίνο, την Παρασκευή.

Άλλωστε, όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μια άτυπη ομάδα, το Washington Group, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία), καθώς και οι θεσμοί (Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ).