ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/11/2016 09:28 EET | Updated 24/11/2016 09:28 EET

Εκδήλωση της διαΝΕΟσις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο στην Ελλάδα

sooc

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) η εκδήλωση της διαΝΕΟσις με θέμα: «Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς; Χάρτης εξόδου από την κρίση: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα».

Αφορμή αποτέλεσε η κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της διαΝΕΟσις, μίας μελέτης που εκπονήθηκε από ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων ερευνητών (Γ. Οικονομίδης, Γ. Παγουλάτος, Χ. Τριαντόπουλος και Α. Φιλιππόπουλος, με τον συντονισμό του Π. Τσακλόγλου).

Τη συζήτηση γύρω από το νέο παραγωγικό μοντέλο πλαισίωσαν με παρεμβάσεις τους ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Επίσης συμμετείχαν τα μέλη της συγγραφικής ομάδας της μελέτης, Καθηγητές του ΟΠΑ Πάνος Τσακλόγλου και Γιώργος Παγουλάτος, και επιπλέον τοποθετήσεις έγιναν από τον π. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη και τον Πρόεδρο της Εurobank Ergasias Α.Ε. Νικόλαο Καραμούζη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Καλλίτσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο ιδρυτής και πρόεδρος της διαΝΕΟσις Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε ότι «παρά τις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο των τελευταίων ετών, είναι ανάγκη για τη χώρα και το μέλλον της να ολοκληρωθεί ένας ριζοσπαστικός εκσυγχρονισμός της πολιτικής πρακτικής, της οικονομίας, της κοινωνίας και της λειτουργίας των θεσμών της».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αυτό που επιπλέον χρειάζεται είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που θα απελευθερώσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο και τις δημιουργικές δυνάμεις του Έλληνα».

Οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο dianeosis.org και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube.