ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/11/2016 06:27 EET | Updated 25/11/2016 11:33 EET

Δύο ετών το παιδάκι που χαροπαλεύει στο ΚΑΤ. Ο απολογισμός της τραγικής νύχτας

STR via Getty Images
Migrants move their tent following an explosion and fire at a migrant camp on the island of Lesbos early on November 25, 2016.Angry migrants set fire to a camp on the Greek island of Lesbos after a woman and a six-year-old child died following a gas cylinder explosion, local police said. / AFP / STR (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)

(Upd) - Από το Ιράκ είχε έρθει στη Λέσβο η οικογένεια, στη σκηνή της οποίας σημειώθηκε η φονική έκρηξη φιάλης υγραερίου στον καταυλισμό της Μόριας.

Η Αστυνομία από νωρίς το πρωί της Παρασκευής έχει καταγράψει και επίσημα τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης. Η 66χρονη μαγείρευε στις 22.00 με φιάλη υγραερίου όταν ξαφνικά σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη. Τραγικό θάνατο βρήκε η ίδια, ενώ φωτιά πήρε παράπλευρη σκηνή, στην οποία ζούσε η 25χρονη νύφη της, επίσης από το Ιράκ, με τα δύο παιδιά της. Το ένα από αυτά, ηλικίας 6 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο της πυρκαγιάς, ενώ η 25χρονη τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.

Το τραυματισμένο παιδάκι που μεταφέρθηκε με C-130 μαζί με τη μητέρα του στην Αθήνα δεν είναι 4 ετών, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, αλλά δύο ετών. Μαζί με την μητέρα του νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί φέρει εγκαύματα στο 40% του σώματός του (κεφάλι, θώρακα, χέρια) και οι γιατροί δίνουν μάχη για να το κρατήσουν στη ζωή.

Η μητέρα του, ηλικίας 25 ετών, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με εγκαύματα στο νοσοκομείο «ΚΑΤ».

Από τη φωτιά τραυματίστηκαν ελαφρά ακόμα έξι άτομα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων καταστράφηκαν 20 μεγάλες σκηνές και 110 μικρότερες, δύο κοντέινερ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα

Συνολικά η Αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές Αφγανών.

Photo gallery Μόρια See Gallery