ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2016 04:13 EET | Updated 27/11/2016 04:13 EET

Τραμπ: Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας κτηνώδης δικτάτορας

mphillips007 via Getty Images
Asheville, NC, USA - September 12, 2016: Donald J Trump a 2016 U.S. Republican presidential candidate speaks to a crowd of republican supporters about is presidential policies in Asheville, NC USA on September 12th, 2016.

Ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ήταν ένας «κτηνώδης δικτάτορας», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κάστρο.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Τραμπ, που αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας τον Ιανουάριο, είπε πως ελπίζει οι Κουβανοί να προχωρήσουν προς μέλλον με περισσότερη ελευθερία.

Ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως αν και η Κούβα παραμένει ένα «απολυταρχικό νησί, ελπίζω ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια κίνηση μακριά από τους τρόμους που υπέστη για μεγάλο χρονικό διάστημα και προς ένα μέλλον στο οποίο ο υπέροχος κουβανικός λαός μπορεί επιτέλους να ζήσει με ελευθερία όπως του αξίζει».

Σημειώνεται πως ο Τραμπ έχει επικρίνει τις κινήσεις Ομπάμα για την αναθέρμανση και αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα, ωστόσο δεν έχει δεσμευτεί για αντιστροφή τους, λέγοντας πως η κυβέρνησή του θα έκανε ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει πως οι Κουβανοί θα μπορούν να «αρχίσουν το ταξίδι τους προς την ευημερία και την ελευθερία».