ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα στο Ηράκλειο κλήθηκε να πληρώσει 30.000 ευρώ από απλήρωτες κλήσεις του πρώην συζύγου της

Sooc

Σοκ προκάλεσε σε διαζευγμένη γυναίκα στο Ηράκλειο το γεγονός ότι το ΑΦΜ της ήταν μπλοκαρισμένο λόγω χρέους...30.000 ευρώ από απλήρωτες κλήσεις του πρώην συζύγου της (ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητο που ήταν γραμμένο στο όνομά της), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του cretalive.gr.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, είναι καθημερινά «δράματα» σημειώνονται στην οικονομική υπηρεσία του δήμου, με πολίτες που καλούνται να πληρώσουν δήθεν σβησμένες ή ξεχασμένες κλήσεις. Ήδη η οικονομική υπηρεσία έχει στείλει τις καρτέλες στην Εφορία και με το νέο έτος θα υπάρχουν και άλλα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ καθώς αναμένεται και νέα παρτίδα με απλήρωτες οφειλές δεκαετιών από ξεχασμένες κλήσεις.

«Οι πολίτες νόμιζαν ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είτε μέσω ενστάσεων, είτε με άλλους τρόπους αυτές οι κλήσεις είχαν σβηστεί» είπε στο Cretalive ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός «αλλά δυστυχώς οι κλήσεις αυτές βεβαιώνονται τώρα. Δυστυχώς ο μνημονιακός νόμος για δέσμευση του ΑΦΜ του οφειλέτη για ποσά άνω των 293 ευρώ έχει φέρει τα πάνω κάτω».

Popular in the Community