ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/11/2016 11:27 EET | Updated 28/11/2016 11:27 EET

Κυβερνητικές πηγές: Εφικτός ο στόχος για πολιτική συμφωνία έως το Eurogroup. Εκτός ατζέντας η λήψη νέων μέτρων

SOOC

Μετά την απόρριψη του ενδεχομένου για δημοσιονομικά μέτρα το 2017, εκτός ατζέντας διαπραγμάτευσης είναι και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα μετά το 2018. Αυτό λένε κυβερνητικές πηγές επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι εφικτός ο στόχος να υπάρξει πολιτική συμφωνία έως τις 5 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι στο Eurogroup θα επιβεβαιωθεί ότι έχουν κλείσει και τα δημοσιονομικά και τα ενεργειακά και τα εργασιακά και ότι πλέον είμαστε στη φάση υλοποίησης των συμφωνηθέντων.

Όσον αφορά το θέμα του χρέους, και με φόντο τις επισκέψεις του επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί και του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, στην κυβέρνηση επισημαίνουν ότι θέλουν να υπάρξει ένας «καθαρός διάδρομος δεκαετίας». Στο πλαίσιο των ζυμώσεων για το χρέος πρέπει να ενταχθεί και η συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ στο Αμπού Ντάμπι στα τέλη της εβδομάδος.

Τέλος σε ότι αφορά το Κυπριακό, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το πρωί, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η Αθήνα επιδιώκει επανεκκίνηση των συνομιλιών και ότι θα εργαστεί με την κυπριακή κυβέρνηση σε αυτή την γραμμή. Ωστόσο αποδέχονται ότι υπάρχουν και παραμένουν οι διαφορές ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα στο θέμα των εγγυήσεων.