ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/11/2016 06:33 EET | Updated 28/11/2016 06:33 EET

Συμπλοκή μετά από απόπειρα βιασμού στο κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά

Eurokinissi

Συμπλοκή ανάμεσα σε μετανάστες σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά, ύστερα από καταγγελία για απόπειρα βιασμού ενός 15χρονου κοριτσιού από τρεις άνδρες μέσα σε οικίσκο.

Το απόγευμα της Τρίτης ένας 15χρονος από το Ιράκ μαζί με άγνωστο συνεργό του επιτέθηκε με μαχαίρι και σιδερογροθιά εναντίον ενός 17χρονου συμπατριώτη του τραυματίζοντάς τον στο πρόσωπο και την πλάτη. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο Αττικό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής διαπίστωσαν την αιτία της επίθεσης. Την ίδια μέρα ο 17χρονος τραυματίας μαζί με έναν 18χρονο είχαν βοηθήσει συμπατριώτη τους προκειμένου να προσπαθήσει να βιάσει την 15χρονη αδερφή του δράστη της επίθεσης. Επιτηρούσαν την εξώπορτα του οικίσκου όπου ήταν η ανήλικη, ενώ εμπόδιζαν την μητέρα να αντιδράσει και βοήθησαν τον δράστη να εισβάλει στον οικίσκο, όπου ξεγύμνωσε την ανήλικη ωστόσο εγκατέλειψε την προσπάθειά του γιατί έφθασε εκεί ο 15χρονος αδερφός της και τον έτρεψε σε φυγή. Στη συνέχεια ακολούθησε η επίθεση εναντίον των δραστών.

Ο 15χρονος κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, ο 17χρονος και 18χρονος για απλή συνέργεια σε απόπειρα βιασμού, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέας, ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανακριτή για την κύρια ανάκριση.