ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2016 03:30 EET | Updated 30/11/2016 03:30 EET

Πολωνία: Τα διασωστικά συνεργεία ψάχνουν για παγιδευμένους μεταλλωρύχους μετά από σεισμό 4,4 Ρίχτερ

dzika_mrowka via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον επτά μεταλλωρύχοι αγνοούνται και ένας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού στο ορυχείο ασημιού και χαλκού Ρούντνα στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP χθες.

Ο σεισμός που κατέγραψε το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS) ήταν 4,4 βαθμών και σημειώθηκε στις 9:09 μ.μ. τοπικής ώρας (10:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός, σε βάθος 10 χλμ μόνο, το οποίο μεγέθυνε την επίδρασή του στο ορυχείο, που ανήκε στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM.

Σύμφωνα με τις αρχές της Πολωνίας, τις οποίες επικαλέστηκε το PAP, το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε βάθος 1.500 μέτρων.

"Υπήρχαν 16 άτομα στη ζώνη επικινδυνότητας. Μερικοί από αυτούς βγήκαν μόνοι τους", είπε εκπρόσωπος της εταιρείας στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό RMF FM. Ο μεταλλωρύχος που σκοτώθηκε ήταν μεταξύ εννέα ατόμων που μεταφέρθηκαν εκτός του χώρου μετά τον σεισμό, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Τρεις μεταλλωρύχοι που τραυματίστηκαν πιό βαριά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, και η ζωή τους δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με το RMF. Οι τραυματισμοί τους ήταν κυρίως στη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)