ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/11/2016 16:17 EET | Updated 30/11/2016 16:17 EET

Κινηματογραφική ληστεία τράπεζας στους Αγίους Θεοδώρους. Ειδοποιήθηκε μέχρι και η Αντιτρομοκρατική

SOOC

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έλαβε ενημέρωση σχετικά με περίεργη ληστεία τράπεζας στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Οι κινήσεις των δραστών προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής, αν και η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου αφού δεν προκύπτει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε μη ποινικούς δράστες. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Τρία άτομα προσέγγισαν στις 14.00 (μεσημέρι Τετάρτης) το υποκατάστημα μεγάλης τράπεζας, τα δύο από αυτά μπήκαν στο εσωτερικό και το τρίτο παρέμεινε εξωτερικά. Με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από τα ταμεία 3.500 ευρώ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι ληστές φορούσαν αποκριάτικες μάσκες και καπαρντίνες, στοιχείο που ανησυχεί τους αστυνομικούς.

Ο συναγερμός της τράπεζας ενεργοποιήθηκε με αποτέλεσμα πριν προλάβουν να διαφύγουν να φτάσουν στο σημείο άνδρες από το Α.Τ. Αγίων Θεοδώρων, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το υποκατάστημα. Οι δύο ληστές βγήκαν από την τράπεζα και επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο μάρκας VW τύπου Golf που τους περίμενε . Στη θέα των αστυνομικών οι ληστές πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα καταφέρνοντας να διαφύγουν. Στο σημείο βρέθηκαν τρεις κάλυκες που μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε αρκετή ώρα αργότερα καμμένο κοντά στον προαστιακό σιδηρόδρομο των Αγίων Θεοδώρων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το καμμένο Ι.Χ. ανήκει σε άνδρα που κατοικεί στην Κηφισιά και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.