ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/11/2016 14:03 EET | Updated 30/11/2016 14:03 EET

Στα «λευκά» θα μας υποδεχτεί ο Δεκέμβριος

Sooc

Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια της χώρας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στα νότια θαλάσσια τμήματα θα έχουμε σποραδικές καταιγίδες, με τους ανέμους να πνέουν τοπικά στο Αιγαίο 9 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική, σήμερα, Τετάρτη, θα έχουμε τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα) και χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά 9 μποφόρ. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ.

Αύριο, Πέμπτη, αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια χώρα χιονόνερο. Προβλέπονται ακόμα χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός την νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική, την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 4 με 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους -3 με 8 βαθμούς Κελσίου.