ΔΙΕΘΝΕΣ
30/11/2016 15:45 EET | Updated 30/11/2016 16:24 EET

Πρόστιμο ύψους 7.500 λιρών σε έναν αγρότη που χτύπησε μέχρι θανάτου κύκνους στη Βρετανία

ASSOCIATED PRESS
A swan takes off from a lake on a foggy day near the village of Vyazyn, 65 km ( 40 miles ) north of the capital Minsk, Belarus, Wednesday, May 25, 2016. (AP Photo/Sergei Grits)

Πρόστιμο ύψους 7.500 λιρών επιβλήθηκε σε έναν αγρότη που χτύπησε μέχρι θανάτου με την γκλίτσα του κύκνους, όπως αναφέρει ο Independent.

Ο David Thompson ,προσερχόμενος στο δικαστήριο Canterbury Magistrates, δήλωσε ένοχος για τον μαρτυρικό θάνατο δύο κύκνων και τον τραυματισμό άλλου ένα. Ο άνδρας την ώρα που επιδιδόταν στην αποτρόπαια πράξη καταγράφηκε από κάμερα ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική άσκηση τον Απρίλιο.

Ο 80χρονος επιτέθηκε στους κύκνους όταν τους είδε να τρώνε τους σπόρους που είχε φυτέψει στο αγρόκτημά του στο χωριό Snargate, στο Kent.

To βίντεο που κατέγραψαν οι πιλότοι της ακτοφυλακής προβλήθηκε στο δικαστήριο και έδειχνε μεταξύ άλλων τον Thompson να πετάει έναν από τους κύκνους σε ένα χαντάκι.

Η αστυνομία του Kent διερεύνησε τη φάρμα το ίδιο απόγευμα που έγινε το τραγικό περιστατικό μετά από καταγγελία της ακτοφυλακής και βρήκε τους κύκνους.

Ο ένας ήταν ήδη νεκρός και οι άλλοι δύο ήταν σοβαρά τραυματισμένοι. Μετά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα κι ο δεύτερος κύκνος άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα που οι κτηνίατροι προσπαθούσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, όπως ανέφερε το Kent Online.

O επιζών κύκνος μεταφέρθηκε στο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων Mallydams, όπου δέχθηκε τη φροντίδα του εξειδικευμένου προσωπικού και στη συνέχεια απελευθερώθηκε πίσω στο φυσικό του περιβάλλον.