ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2016 12:26 EET | Updated 01/12/2016 15:04 EET

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής για τα αίτια της τραγωδίας στην πλατεία Βικτωρίας

SOOC

Σε μία πρώτη εκδοχή για τα αίτια της φονικής έκρηξης στο υπόγειο του καταστήματος «Everest» στην πλατεία Βικτωρίας φέρονται να καταλήγουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρότι δεν έχουν προλάβει να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το συμβάν.

Η έκρηξη προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών 41χρονου ψυκτικού, ο οποίος βρισκόταν στο υπόγειο του καταστήματος. Οι φιάλες που χρησιμοποιούσε στις εργασίες είναι αυτές που κατά πάσα πιθανότατα εξερράγησαν με τραγικό αποτέλεσμα. Αρμόδιες πηγές κάνουν λόγο για φιάλες οξυγονοκόλλησης-ασετυλίνης .

Στο χώρο δεν βρέθηκαν φιάλες υγραερίου, όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μάστορας προσπαθούσε να κόψει με τις φιάλες σωληνώσεις ψυκτικών μηχανημάτων του καταστήματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών με τις φιάλες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπερθερμάνθηκαν σωληνώσεις με ψυκτικό ρευστό (φρέον).

Η πράξη αυτή ενδεχομένως προκάλεσε την πρώτη εστία φωτιάς που έκαψε τον ψυκτικό στα χέρια και στο πρόσωπο και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη των φιαλών που χρησιμοποιούσε στις εργασίες.

Ουσιαστικά δηλαδή, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, είτε από τη φωτιά υπερθερμάνθηκαν απότομα οι φιάλες οξυγονοκόλλησης και εξερράγησαν είτε από τη φωτιά του έπεσε από τα χέρια η φιάλη που κρατούσε, προκλήθηκε διαρροή και ακολούθησε η έκρηξη.

Όταν ο ψυκτικός κάηκε άρχισε να τρέχει προς την έξοδο φωνάζοντας στον κόσμο που βρισκόταν στο υπόγειο να απομακρυνθεί γρήγορα. Η 38χρονη λογίστρια του καταστήματος, μητέρα δύο παιδιών, δεν πρόλαβε να αντιδράσει και βρήκε τραγικό θάνατο. Πρόκειται για τη Βασιλική Παραστατίδου, η οποία εργαζόταν στην εταιρία τα τελευταία 15 χρόνια. Μία στρατιωτικός που περνούσε από το σημείο τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ τραυματίστηκαν ακόμα τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους ο 41χρονος ψυκτικός. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Sponsoed post