ΕΙΔΗΣΕΙΣ
01/12/2016 09:52 EET | Updated 01/12/2016 09:52 EET

Η απάντηση του Μαξίμου στα δημοσιεύματα για το κόστος της επίσκεψης του Τσίπρα στην Κούβα

ASSOCIATED PRESS
Greek Prime Minister Alexis Tsipras delivers a speech during a rally honoring Fidel Castro at the Revolution Plaza in Havana, Cuba, Tuesday, Nov. 29, 2016. Regional leaders and tens of thousands of Cubans filled Havana's Plaza of the Revolution Tuesday night for a service honoring Fidel Castro on the wide plaza where the Cuban leader delivered fiery speeches to mammoth crowds in the years after he seized power. (AP Photo/Ricardo Mazalan)

Έντονα αντέδρασε το Μαξίμου στα δημοσιεύματα που εμφανίζουν ότι το κόστος της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα είναι 300.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα ήταν λιγότερα από 23.000.

Στην κυβέρνηση σχολιάζουν απαξιωτικά και ειρωνικά τα δημοσιεύματα τα οποία «στηρίζονται σ’ έναν… πιλότο(!) που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», και αναφέρουν ότι το κόστος του αεροπλάνου για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Αβάνα «έφτασε τις 300.000 δολάρια»!»

«Ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος», θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξίδι (καύσιμα) κόστισαν 16.700 ευρώ και η διαμονή, για το σύνολο του πληρώματος, τις 6.200 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 22.900 ευρώ!», σχολιάζουν ειρωνικά κυβερνητικές πηγές. Και στο ίδιο ύφος προσθέτουν πως «τώρα θα πρέπει ο ένας πιλότος που «πιλοτάρει ένα τέτοιο ακριβώς αεροσκάφος» στα έξοδα της αποστολής να συμπεριλάβει και τα της παραμονής του Gulfstream στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Θα τον ενημερώσουμε όταν θα αποσταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κούβα!».