Κουρτουλμούς: Για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις στον γκιαούρη «γκιαούρη»

Κουρτουλμούς: Για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις στον γκιαούρη «γκιαούρη»
REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: POLITICS)
REUTERS/Umit Bektas (TURKEY - Tags: POLITICS)
Umit Bektas / Reuters

“Για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις στον γκιαούρη `γκιαούρη`”, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Νουμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας ότι "αυτό το ζήτημα της ανεξαρτησίας πρέπει να το λάβουμε σοβαρά”.

Ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις επί των εδαφών άλλων.

Μιλώντας σε εκδήλωση του διοργάνωσε το ΑΚΡ στην Καστάμονου της Τουρκίας, ο Κουρτουλμούς διερωτήθηκε τί βλέπει η νέα Τουρκία αφού συμφιλιωθεί με την ιστορία της και τον πολιτισμό της.

"Αφού συμφιλιωθείς με την ιστορία σου και τον πολιτισμό σου δεν μπαίνεις υπό τον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Αυτό που λέμε ‘μουσουλμανισμός Τουρκίας’, μια από τις βασικές ιδιαιτερότητες αυτού του μεγάλου πολιτισμού που έφτασε μέχρι τις μέρες μας, είναι να μπορείς να σταθείς απέναντι από τον γκιαούρη και να πεις στον γκιαούρη ‘γκιαούρη’. Γι αυτό δεν υποχωρήσαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλια)", ανέφερε.

"Γι` αυτό στον πόλεμο της απελευθέρωσης δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. `Οπως σκέφτονται οι μουσουλμάνοι αυτών των εδαφών σκεφτόμαστε κι εμείς το ίδιο. Εμείς πρέπει να λάβουμε σοβαρά αυτό το ζήτημα της ανεξαρτησίας. Για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να σταθείς απέναντι στον γκιαούρη και να τους πεις ‘γκιαούρη’. Διαφορετικά δεν θα αντιστεκόμασταν στο Τσανάκαλε", πρόσθεσε.

`Οπως είπε, "στο δικό μας λεξιλόγιο γκιαούρης δεν είναι ένα όνομα που δόθηκε στους μη μουσουλμάνους. Στο δικό μας λεξιλόγιο γκιαούρης είναι ένα όνομα για τους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές. Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία. Εμείς ξέρουμε ότι ο Αλλάχ είναι ένας και δεν γονατίζουμε μπροστά από κανέναν άλλον πέραν του Αλλάχ. Τώρα γι` αυτό κάποιοι πανικοβάλλονται όταν η Τουρκία βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση”, σημείωσε ο Κουρτουλμούς.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της νέας Τουρκίας είναι να ανοίξει κανείς την καρδιά τους σε αυτή την περιοχή του πολιτισμού, προσθέτοντας πως όταν το λένε αυτό κάποιοι ανησυχούν. “Έχουμε βλέψεις στα εδάφη άλλων; Όχι. Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη κανενός. Αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της Τουρκίας, είναι όλος ο κόσμος, είναι η περιοχή της καρδιάς μας”, ανέφερε.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕout

Δημοφιλή