Η σοκαριστική στιγμή που η αγοραπωλησία ναρκωτικών λαμβάνει χώρα στο μετρό της Πανεπιστημίου

Η σοκαριστική στιγμή που η αγοραπωλησία ναρκωτικών λαμβάνει χώρα στο μετρό της Πανεπιστημίου
eurokinissi

Μόνο ντροπή προκαλούν οι εικόνες που απαθανατίζουν την ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών ακόμη και στον χώρο του Μετρό στην οδό Κοραή και στα Προπύλαια Αθηνών.

Το Βήμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα σχετικό περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, όπως προκύπτει από το σχετικό βίντεο των διωκτικών αρχών που αποκαλύπτει «Το Βήμα».

Στο βίντεο εικονίζονται άτομα αφρικανικής κυρίως καταγωγής, να προχωρούν σε πώληση ηρωίνης. Συγκεκριμένα φαίνονται να βγάζουν σακουλάκια από το στόμα τους και στη συνέχεια να τα δίνουν στους χρήστες που τους περιτριγυρίζουν για να πάρουν την δόση τους. Ανάμεσα σε αυτούς νεαρές κοπέλες αλλά και ηλικιωμένοι που παραμένει άγνωστο αν είναι οι ίδιοι χρήστες ή τα αγοράζουν για οικεία πρόσωπά τους.

Σε μία περίπτωση ένας από τους χρήστες «πληρώνει» έναν από τους εμπόρους σε είδος, δίνοντας κάτι που φαίνεται ότι είναι παπούτσια ή μπουκάλι ποτό. Στο πλευρό των εμπόρων ναρκωτικών και τσιλιαδόροι ή εισπράκτορες. Την ίδια ώρα ανυποψίαστοι πολίτες περνούν από το πολυσύχναστο κέντρο της Αθήνας.

Το εν λόγω βίντεο καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας της ΕΛ.ΑΣ στις γνωστές πιάστες χασίς και ηρωίνης στο κέντρο της Αθήνας, η οποία μάλιστα οδήγησε στην προφυλάκιση 58 από τους 59 συλληφθέντες.

Παράλληλα, το Σάββατο η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εκατόν σαράντα πέντε (145) ατόμων, κατηγορουμένων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εμπορία ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και η οποία εξαρθρώθηκε στις 26-11-2016, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης-ένταξης-διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ' εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Δημοφιλή