ΔΙΕΘΝΕΣ
05/12/2016 11:42 EET | Updated 05/12/2016 11:48 EET

Ο Μπεν Κάρσον στο Υπουργείο Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ

ASSOCIATED PRESS
Ben Carson speaks during an interview with The Associated Press at the Republican National Convention, Monday, July 18, 2016, in Cleveland. (AP Photo/Evan Vucci)

Τον νευροχειρούργο Μπεν Κάρσον διόρισε ως υπουργό στο υπουργείοΟικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο γνωστός επιστήμονας έχει παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του πυρήνα των αστικών κέντρων, γεγονός που τον κατέστησε ως το κατάλληλο άνθρωπο για να στελεχώσει το συγκεκριμένο υπουργείο.

«Είναι τιμή μου να δεχτώ την ευκαιρία που μου δίνεται να υπηρετήσω την χώρα σε μια κυβέρνηση Τραμπ», δήλωσε ο Μπεν Κάρσον.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος φημολογούνταν αρχικά ότι θα στελέχωνε το υπουργείο Παιδείας. Ο ίδιος, αν και διακεκριμένος επιστήμονας, είναι βαθιά συντηρητικός, ενώ δεν αποδέχεται την θεωρία της εξέλιξης για θρησκευτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει αναλυτικά το πρόγραμμα που παρουσίασε στον Τραμπ.