ΔΙΕΘΝΕΣ
05/12/2016 07:45 EET | Updated 05/12/2016 07:46 EET

Απόφοιτος της Οξφόρδης μηνύει το πανεπιστήμιο επειδή δεν πήρε άριστα στο πτυχίο του

Arsty via Getty Images
House of Examination Schools. Merton Street, Oxford, UK

Ένας απόφοιτος της Οξφόρδης κατέβαλε μήνυση, ζητώντας 1 εκατομμύριο λίρες από το πανεπιστήμιο υποστηρίζοντας ότι τα τρομερά υψηλά δίδακτρα τον εμπόδισαν από το να ακολουθήσει μία επιτυχημένη καριέρα.

Σύμφωνα με τον Independent, o Faiz Siddiqui είπε στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι πιστεύει πως θα είχε μία λαμπρή καριέρα ως δικηγόρος στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο αν πριν από 16 χρόνια είχε πάρει με άριστα το πτυχίο του αντί με 2:1(Λίαν Καλώς).

Ο ασκούμενος δικηγόρος υποφέρει από κατάθλιψη και αϋπνίες, παθήσεις τις οποίες συνδέει με το βαθμό του πτυχίου του και οι οποίες όπως υποστηρίζει τον δυσκολεύουν να μείνει σε έναν συγκεκριμένο εργασιακό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Siddiqui σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο κολέγιο Brasenose της Οξφόρδης και υποστηρίζει ότι θα είχε καλύτερους βαθμούς αν στη διδακτική του ύλη δεν υπήρχε τόσο μεγάλο κενό σχετικά με την ιστορία της ινδικής αυτοκρατορίας, στο έτος της αποφοίτησής του.

To πανεπιστήμιο φαίνεται να απέρριψε τις ευθύνες που του επέρριψε ο πρώην απόφοιτός του σχετικά με την απώλεια χρημάτων του.

Ο κ. Siddiqui ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους τέσσερις από τους επτά διδάσκοντες στο μάθημα της ιστορίας της ινδικής αυτοκρατορίας έλειπαν σε εκπαιδευτική άδεια.

Ο Roger Mallalieu, ο δικηγόρος του κ. Siddiqui είπε ότι 13 από τους 15 φοιτητές που επέλεξαν το εν λόγω μάθημα είχαν σημειώσει σε αυτό τις χειρότερες επιδόσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι «το πρότυπο διδασκαλίας ήταν αντικειμενικά απαράδεκτο».

Το πανεπιστήμιο αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι εντελώς αβάσιμη και πως έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που αποφοίτησε ο Siddiqui. Το πανεπιστήμιο συμπλήρωσε επίσης ότι οι καθηγητές είχαν δώσει απαλλαγή σε μερικές από τις εργασίες που έπρεπε να φέρει εις πέρας ο Siddiqui κατά τη διάρκεια της φοίτησής του, επειδή ταλαιπωρούνταν από αλλεργικό συνάχι.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί αργότερα αυτόν τον μήνα.