ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/12/2016 16:24 EET | Updated 05/12/2016 16:24 EET

Συνελήφθη η γυναίκα-«αράχνη» για την υπόθεση του Βασίλη Κοκκίνη που βρέθηκε νεκρός σε καταψύκτη

Bliznetsov via Getty Images
Human fingerprints and handcuffs

Μετά από πολλούς μήνες συνελήφθη η γυναίκα-«αράχνη» που φέρεται από τις Αρχές ως «εγκέφαλος» της φρικτής δολοφονίας του 63χρονου συνταξιούχου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Η 49χρονη Βουλγάρα εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες στα σύνορα Βουλγαρίας-Ρουμανίας, από όπου επιχειρούσε να περάσει από τη μία χώρα στην άλλη. Σε βάρος της εκκρεμούσε το διεθνές ένταλμα σύλληψης των ελληνικών διωκτικών αρχών για την δολοφονία του πατέρα του παιδιού της.

Η γυναίκα είχε διαφύγει και διέμενε στην Βάρνα της Βουλγαρίας μαζί με τον 14χρονο γιο της, που είχε αποκτήσει μαζί με το άτυχο θύμα. Μετά τη σύλληψή της απομένει να φανεί εάν θα εκδοθεί στη χώρα μας ή θα παραμείνει σε φυλακές της Βουλγαρίας. Ουσιαστικά η Βουλγάρα καλείται να «επιλέξει» αν το ανήλικο παιδί της θα φιλοξενηθεί σε κοινωνικές δομές της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον επιμέλειας από κάποιο συγγενικό πρόσωπο του θύματος.

Το χρονικό

Τον περασμένο Ιούνιο οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είχαν εξιχνιάσει την δολοφονία του συνταξιούχου ναυτικού. Είχαν διαπιστώσει ότι το «συμβόλαιο θανάτου» του Βασίλη Κοκκίνη είχε… κοστίσει 21.000 ευρώ στη μητέρα του παιδιού του. Έκλεισε τη «συμφωνία» με έναν από τους τρεις δολοφόνους, έναν 29χρονο από τη Ρουμανία, αντί 15.000 ευρώ. Η 26χρονη συμπατριώτισσά της, «μεσάζοντας» στην εύρεση των εκτελεστών, πήρε 3.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό πήρε και ένας 32χρονος Βούλγαρος, που την βοήθησε να μεταφέρει τον καταψύκτη και να τοποθετήσουν το πτώμα στο εσωτερικό του.

Είχε αποφασίσει να τον σκοτώσει, να βάλει στο χέρι τις 250.000 ευρώ των κοινών τους τραπεζικών λογαριασμών και να τελειώσει τις προστριβές μαζί του. Ο άτυχος άνδρας μάλιστα είχε υποκύψει στην απαίτησή της, παρότι είχε την επιμέλεια του 14χρονου γιου τους, να επιτρέψει τη διαμονή του στο σπίτι της την περίοδο της Πρωτοχρονιάς του 2015.

Η γυναίκα-«αράχνη» αναζητούσε δολοφόνους. Εκμυστηρεύτηκε την πρόθεσή της στην 26χρονη συμπατριώτισσας. Εκείνη βρήκε τον 29χρονο Ρουμάνο, που ήταν ο βασικός φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Εκείνος με τη σειρά του βρήκε δύο άγνωστους ακόμη συμπατριώτες του, προκειμένου να τον βοηθήσουν στην διάπραξή της και να πάρουν μερίδιο από την αμοιβή του. Όταν όλα ήταν «έτοιμα», η Βουλγάρα έστησε την παγίδα θανάτου με δόλωμα την δήθεν ασθένεια του 14χρονου παιδιού τους, όπως και την θέληση του συνταξιούχο ναυτικού να τον πάρει μαζί του σε εορταστικό γεύμα με φίλους του.

Αρχές Ιανουαρίου 2015, ο 63χρονος πήγε στο διαμέρισμα της οδού Ευαγγελιστρίας στην Καλλιθέα. Εκεί τον περίμενε, η πρώην σύζυγός του, η φίλη της και οι τρεις δολοφόνοι. Μόλις μπήκε στο διαμέρισμα δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον έδεσαν χειροπόδαρα και ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά-υπνωτικά σκευάσματα. Το θύμα έπεσε σε λήθαργο και έπειτα κάλυψαν το κεφάλι του με πανί που τύλιξαν με μονωτική ταινία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός.

Οι δράστες πήγαν στο σπίτι του ναυτικού αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα. Το κοιμισμένο ή νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα παρέμεινε για ένα 24ωρο στο σπίτι. Την επόμενη μέρα η 49χρονη αγόρασε έναν καταψύκτη, τον μετέφερε στο σπίτι με την βοήθεια του 32χρονου Βούλγαρου, και έβαλαν το θύμα στο εσωτερικό του.

Από εκείνη τη στιγμή οι δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, εκτός της 26χρονης, που έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα στην αναζήτηση των δολοφόνων.