ΔΙΕΘΝΕΣ
08/12/2016 18:19 EET | Updated 08/12/2016 18:53 EET

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Τζον Γκλεν, ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη

ASSOCIATED PRESS
FILE - In this Feb. 20, 2012, file photo, U.S. Sen. John Glenn talks with astronauts on the International Space Station via satellite in Columbus, Ohio. Changing Port Columbus’ name to John Glenn Columbus International Airport will cost an estimated $775,000 in new signs, according to a newly released study. The airport was named in honor of the astronaut and former U.S. senator in June 2016. The 95-year-old Ohio native was the first American to orbit the earth. (AP Photo/Jay LaPrete, File)

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Τζον Γκλεν, ο πρώτος Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη το 1962 και διετέλεσε για χρόνια γερουσιαστής, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας του Οχάιο.

"Ο Τζον Γκλεν είναι και θα είναι για πάντα, ο απόλυτος ήρωας της πολιτείας του Οχάιο και ο θάνατος του σήμερα αποτελεί περίσταση πένθους για όλους εμάς", τόνισε με ανακοίνωση του ο κυβερνήτης Τζον Κασίς.

Ο Γκλεν νοσηλευόταν επί μια εβδομάδα στο νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή περιστοιχισμένος από τα παιδιά του και την επί 73 χρόνια σύζυγό του.

Ο Τζον Γκλεν με την περιστροφή του γύρω από τη Γη απεκατέστησε τη χαμένη τιμή των ΗΠΑ αφού οι Σοβιετικοί είχαν ήδη πραγματοποιήσει επανδρωμένη πτήση στο διάστημα

Συλλυπητήρια εξέφρασε και η NASA αποκαλώντας τον Γκλεν έναν αληθινό ήρωα της Αμερικής.