Γνωρίστε τον Πάτον, το Goldendoodle. Θα γίνει ο Πρώτος Σκύλος των ΗΠΑ;

Γνωρίστε τον Πάτον, το Goldendoodle. Θα γίνει ο Πρώτος Σκύλος των ΗΠΑ;
Goldendoodle puppy looks out the window, waiting for her walkies.
Goldendoodle puppy looks out the window, waiting for her walkies.
Photo by Jules Clark via Getty Images

Η οικογένεια Τραμπ, ως γνωστόν δεν έχει κανένα κατοικίδιο. Αν αυτό δεν αλλάξει αυτό σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στα 150 χρόνια που δεν θα έχει κατοικίδιο.

Σύμφωνα με την Washington Post, η φιλάνθρωπος Λόις Ποπ, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη βρει το σκύλο του και πρόκεται για ένα, εννέα εβδομάδων, Goldendoodle, διασταύρωση Golden Retriever και Poodle.

Η Ποπ αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι την ημέρα των Ευχαριστιών έδειξε στον Ντόναλντ Τραμπ μια φωτογραφία του κουταβιού. Τότε ο νεοκλεγείς πρόεδρος φέρεται να είπε: «Πηγαίνετε να τη δείξετε στον Μπαρόν. Θα το ερωτευτεί, θα το θέλει». Και όταν η Ποπ έδειξε στον 10χρονο τη φωτογραφία με το χαριτωμένο τετράποδο ο Μπαρόν χαμογέλασε και δάκρυσε.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Χοπ Χικς, σε email που έστειλε την Τρίτη είπε ότι οι Τραμπ δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής κάποια απόφαση για το σκυλί. Αλλά η Ποπ είναι σίγουρη ότι οι Τραμπ θα υιοθετήσουν το κουτάβι, το οποίο έχει ονομάσει Πάτον, από τον Τζορτζ Πάτον, στρατηγό του Β' ΠΠ που θαυμάζει ο Τραμπ. «Είμαι σίγουρη ότι θα το πάρουν. Κάθε πρόεδρος έχει έναν Πρώτο σκύλο» είπε η Ποπ. «Οι σκύλοι πηγαίνουν πακέτο με την προεδρία», προσέθεσε.

Δεν είχαν όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι σκύλους αλλά η αλήθεια είναι ότι τα χαριτωμένα τετράποδα έπαιζαν πάντα έναν σημαντικό ρόλο στον Λευκό Οίκο σε πολλές προεδρικές θητείες. Οι Κλίντον είχαν ένα σοκολατί Labrador που άκουγε στο όνομα Buddy και μία γάτα που αποκαλούσαν Socks. Το 2009, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε αναφέρει, αστειευόμενος, ότι το να επιλέξει τη ράτσα του σκύλου που θέλει να πάρει είναι πιο δύσκολο από το να επιλέξει υπουργό Εμπορίου.

Τελικά ο Ομπάμα επέλεξε ένα Portuguese water dog και το ονόμασε Bo. Το 2013 οι Ομπάμα πήραν μία ακόμη σκυλίτσα, τη Sunny.

Δημοφιλή