ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/12/2016 09:19 EET | Updated 09/12/2016 10:19 EET

Οι μαθητές των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων είναι δύο χρόνια μπροστά. Πολύ καλές επιδόσεις στον διαγωνισμό PISA

school greece

Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν στον διαγωνισμό PISA 2015 τα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, στα τρία βασικά πεδία (γλωσσικές, μαθηματικές και επιστημονικές δεξιότητες), ο μέσος όρος του γενικού πληθυσμού των Ελλήνων μαθητών και των μαθητών δημοσίων σχολείων είναι χαμηλότερος από τους αντίστοιχους μέσους όρους του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, οι μαθητές των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων είχαν σε όλα υψηλότερες βαθμολογίες από το μέσο όρο όλων των ιδιωτικών σχολείων. Μάλιστα, οι διαφορές στις επιδόσεις των μαθητών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων είναι από τις μεγαλύτερες στις χώρες-μέλη του οργανισμού.

Μια διαφορά 30 μονάδων, συμπληρώνουν, αντιστοιχεί σε ένα εκπαιδευτικό έτος περίπου, ενώ σε όλα τα αντικείμενα, η διαφορά ιδιωτικών-δημοσίων σχολείων στη χώρα μας είναι πάνω από 60 μονάδες, δηλαδή πάνω από δύο εκπαιδευτικά έτη.

Συγκεκριμένα:

pisa

Oι διαφορές στις επιδόσεις των μαθητών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων είναι από τις μεγαλύτερες στις χώρες-μέλη του οργανισμού (1η θέση στις διαφορές στις γλωσσικές δεξιότητες, 3η μετά από Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο στις

μαθηματικές δεξιότητες και 2η μετά τη Νέα Ζηλανδία στις Επιστήμες).

pisa

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Σχολείων, «η ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα αποτελεί την ατμομηχανή του

εκπαιδευτικού συστήματος. Σε εποχές μάλιστα που η Πολιτεία της δίνει τη δυνατότητα να κάνει τη δουλειά της σωστά, τα αποτελέσματά της βελτιώνονται, όπως είναι φανερό από τη σύγκριση των αποτελεσμάτων PISA 2012 και PISA 2015».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτω από τη βάση οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών στο διεθνές τεστ αξιολόγησης PISA

Τι μπορούμε να μάθουμε από τις επιδόσεις όλων των μαθητών στο διεθνές τεστ αξιολόγησης PISA