ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2016 03:34 EET

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 3 νεκρούς στο λιμάνι του Μογκαντίσου

TONY KARUMBA via Getty Images

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μέχρι στιγμής τρεις πολίτες έχουν σκοτωθεί και επτά ακόμη έχουν τραυματιστεί», δήλωσε ο Αμπντικάντι Άχμεντ, αξιωματικός της αστυνομίας που ερευνά την επίθεση.

«Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. Υπήρχαν αχθοφόροι και οχήματα που είχαν σχηματίσει ουρά στην πύλη του λιμανιού όταν σημειώθηκε η έκρηξη», πρόσθεσε.«Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στην εξωτερική πύλη του λιμανιού. Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυρών», δήλωσε από την πλευρά του ο Μοχάμεντ Χουσέιν, ένας εργαζόμενος στο λιμάνι μιλώντας στο Reuters.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αν και η αλ Σεμπάμπ έχει εξαπολύσει μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στη Σομαλία.Οι αλ Σεμπάμπ επιθυμούν να εκδιώξουν από τη Σομαλία τους άνδρες της Αφρικανικής Ένωσης που έχουν σταλεί για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της χώρας, να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλλουν την αυστηρή εκδοχή τους του Ισλάμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ