ΔΙΕΘΝΕΣ

Πώς ένα ζευγάρι ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ξοδεύοντας μόνο 24 δολάρια την ημέρα

Ο Mike και η Anne Howard από το 2011 που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου προκαλούν εντύπωση σε οποιονδήποτε τους γνωρίζει. Οι δύο τους έμεναν στη Νέα Υόρκη, είχαν αγοράσει από κοινού ένα σπίτι και πήραν προαγωγή στις δουλειές τους. Παρά τις ευνοϊκές για αυτούς συνθήκες όμως αποφάσισαν να βγουν από τα τετριμμένα κι έτσι πούλησαν σχεδόν ό,τι τους ανήκε, νοίκιασαν το σπίτι τους και αποφάσισαν να απόλαυσαν το πενταετές ταξίδι τους σε 50 χώρες του κόσμου.

«Πιστεύαμε ότι το να περιμένουμε μέχρι να φτάσουμε στα 65 μας για να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας ήταν ξεκάθαρα ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο», λέει ο 39χρονος Mike.

«Οπότε είπαμε να ανακαλύψουμε τον κόσμο όσο είμαστε ακόμα νέοι και υγιείς», προσθέτει.

Στην αρχή ξόδευαν περίπου 39 δολάρια την ημέρα ο καθένας, καλύπτοντας με αυτό το ποσό τα έξοδα για το φαγητό τους, τη διαμονή τους, τα αεροπορικά εισιτήριά τους και τις λοιπές δραστηριότητές τους. Στη συνέχεια όμως κατάφεραν να ρίξουν αυτό το πόσο στα 12,20 δολάρια ο καθένας, απολαμβάνοντας ωστόσο τις συναρπαστικές τους περιπέτειες, όπως για παράδειγμα πεζοπορία στην Παταγονία και μπαρότσαρκες στη Βουδαπέστη.

«Δεν προσπαθούμε να ζήσουμε όσο το δυνατό φθηνότερα, απλά προσπαθούμε να ζήσουμε όσο γίνεται περισσότερο», λέει ο Mike.

«Kρατώντας αυτές τις δαπάνες όσο το δυνατό χαμηλότερα, καταφέρνουμε να μην απασχολούμαστε σε 9 με 5 δουλειές ταυτόχρονα όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε αντίθετη περίπτωση προκειμένου να τα βγάζουμε πέρα».

Οι Howards αρχικά ζούσαν από τις οικονομίες τους, στη συνέχεια όμως άρχισαν να βγάζουν χρήματα μοιράζοντας στους χρήστες του Διαδικτύου τις ταξιδιωτικές τους συμβουλές στο honeytrek.com και παραδίδοντας συγχρόνως διαλέξεις.

Popular in the Community