Ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή «13ης Σύνταξης» στους χαμηλοσυνταξιούχους

Ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή «13ης Σύνταξης» στους χαμηλοσυνταξιούχους
SOOC/Αρχειου

Κίνηση με την οποία στέλνει μηνύματα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς αύριο, Πέμπτη, θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την χορήγηση της 13ης σύνταξης.

Με την πρωτοβουλία του ο πρωθυπουργός επιδιώκει:

-στο εσωτερικό να υπάρξει εικόνα διακομματικής συναίνεσης για την 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους

-στο εξωτερικό να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς αναμένεται το άρθρο 65 του νομοσχεδίου να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με Μέρκελ, Ολάντ και Ευρωπαίους παράγοντες.

Στον ίδιο πολιτικό σχεδιασμό εντάσσεται και η κατάθεση της τροπολογίας με την οποία θα ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Η τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα που θα ψηφιστεί την Δευτέρα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το Μαξίμου πετάει το γάντι στη ΝΔ

Με αυτή την κίνηση το Μαξίμου πετάει επίσης το γάντι στη ΝΔ, καθώς εάν καταψηφίσει θα βρεθεί έκθετη, όπως σημειώνουν, στα μάτια συνταξιούχων και νησιωτών.

Όπως σχολίαζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, «η ΝΔ, για μια ακόμη φορά, συντάσσεται με τους πιο ακραίους από τους δανειστές -με τη φωνή του ΔΝΤ. Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί και πάλι ,ως η πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, που σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία, συντάσσεται και στηρίζει τις πιο ακραίες φωνές. Ζητιανεύει από τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ, εκλιπαρώντας για εξουσία, αδιαφορώντας για την κοινωνία που υποφέρει. Ο "πρόθυμος" κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε όριο! Στην προσπάθειά του να αποτύχει η σημερινή κυβέρνηση ζητά ακόμα σκληρότερα μέτρα. Θα μείνει στην ιστορία ως ένας άλλος "εφιάλτης". Δεν έχει καταλάβει ότι θα αποτύχει και θα χάσει γιατί ο λαός θα τον κρίνει στο τέλος της τετραετίας. Στα δύσκολα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας».

Και συνέχιζαν απευθύνοντας έκκληση στη ΝΔ να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. «Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;», διερωτήθηκαν με νόημα.

«Συμβουλεύουμε την ηγεσία της ΝΔ», συνεχίζουν, «να διαβάσει και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με τις οποίες "οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα». «Είναι, λοιπόν, σαφές", υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, "ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα, είναι εντός στόχων και οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες».

Δημοφιλή