Οι 11 κατηγορούμενοι που έβαλαν «βραχιολάκι». Τι κατέθεσε η 43χρονη που συνελήφθη σε μεζονέτα στην Κηφισιά

Οι 11 κατηγορούμενοι που έβαλαν «βραχιολάκι». Τι κατέθεσε η 43χρονη που συνελήφθη σε μεζονέτα στην Κηφισιά
Ana Martinez, 32, shows her immigration monitoring bracelet that she wears on her ankle at her apartment in Huntington, New York September 21, 2015. Picture taken on September 21. REUTERS/Shannon Stapleton
Ana Martinez, 32, shows her immigration monitoring bracelet that she wears on her ankle at her apartment in Huntington, New York September 21, 2015. Picture taken on September 21. REUTERS/Shannon Stapleton
Shannon Stapleton / Reuters

Συνολικά 11 άτομα έχουν κάνει μέχρι στιγμής χρήση του ηλεκτρονικού βραχιολιού από τότε που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για πέντε από αυτούς είχε επιβληθεί και το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού. Ανάμεσα στους πέντε βρισκόταν η 43χρονη κατηγορούμενη για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, η οποία συνελήφθη στην Κηφισιά. Χρήση του ηλεκτρονικού ιμάντα έκαναν και δύο συγκατηγορούμενοί της, για τους οποίους πρόσφατα αποφασίστηκε να βγάλουν το βραχιολάκι και τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Χρήση του μέτρου έχουν επιλέξει επίσης ένας κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ένας ακόμη για λαθρεμπόριο τσιγάρων, όπως και έξι έγκλειστοι που έβαλαν το «βραχιολάκι» για να καταφέρουν να πάρουν εκπαιδευτική-φοιτητική άδεια. Δύο από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ένας 50χρονος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβίασης επιχειρηματιών και προέδρων δημοσίων οργανισμών που συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα ανοικτού πανεπιστημίου και τρεις ακόμη έγκλειστοι για ανθρωποκτονίες και άλλα αδικήματα.

Τι κατέθεσε η 43χρονη

Η 43χρονη κατηγορούμενη για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, η οποία συνελήφθη με το σύζυγό της στην Κηφισιά, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να σπάσει το ‘βραχιολάκι’ και να δραπετεύσει.

«Οι άλλοι συγκατηγορούμενοί μου είχαν βγει με περιοριστικούς όρους. Πίστευα ότι δικαιούμουν να αποφυλακιστώ. Όταν σε εμένα επεκτάθηκε για ένα 6μηνο ο κατ’ οίκον περιορισμός με βραχιολάκι θόλωσα», είπε στους αστυνομικούς του τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Από την διαφυγή της στις 19 Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων, είχαν διαπιστώσει ότι η γυναίκα είχε φύγει με ένα δικό της τρίκυκλο-«γουρούνα», που ενδεχομένως οδηγούσε κάποιο συγγενικό πρόσωπο από το περιβάλλον του 37χρονου συζύγου της, επίσης καταζητούμενου από το 2013. Σε 11 λεπτά είχε φθάσει στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, όπου έκοψε το βραχιολάκι και το πέταξε στα σκουπίδια. Από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σύζυγός της, το οποίο φαίνεται να ανήκε σε συγγενή του.

Από την επιτήρηση του συγγενικού περιβάλλοντος, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έφθασαν στο κατώφλι μεζονέτας που είχε νοικιαστεί στην Κάτω Κηφισιά, και ταυτοποίησαν ότι στο εσωτερικό της έμενε το καταζητούμενο ζευγάρι. Το απόγευμα της Δευτέρας, το ζευγάρι βγήκε από το σπίτι, επιβιβάστηκε σε ένα τζιπ, που ανήκε σε εταιρεία, και κινήθηκε προς την Ν. Ερυθραία. Όταν σταμάτησαν σε ένα φαρμακείο οι αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν και τους δύο.

Δημοφιλή