Ταυτοποιήθηκε από τις γερμανικές Αρχές ο Αφγανός που επιτέθηκε σε φοιτήτρια στην Κέρκυρα

Ταυτοποιήθηκε από τις γερμανικές Αρχές ο Αφγανός που επιτέθηκε σε φοιτήτρια στην Κέρκυρα

Ταυτοποιήθηκε από τις γερμανικές Αρχές ο Αφγανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα για απόπειρα δολοφονίας φοιτήτριας, ως δράστης του άγριου εγκλήματος με θύμα τη 19χρονη Μαρία Λάντερμπουργκερ, κόρη Ευρωπαίου αξιωματούχου, στη Γερμανία.

Η ελληνική Αστυνομία απέστειλε τα δακτυλικά του αποτυπώματα στη Γερμανία και οι Γερμανοί αστυνομικοί τα ταυτοποίησαν με εκείνα του δολοφόνου της 19χρονης Μαρίας.

(H 19χρονη Μαρία)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αφγανός δήλωσε στις γερμανικές Αρχές, τρεισήμισι χρόνια μετά την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Κέρκυρα, ότι παραμένει ανήλικος, προφανώς για να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης στο δικαστήριο.

Στην Ελλάδα είχε κάνει αίτημα ασύλου στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στις 17 Ιανουαρίου 2012. Μετά τη φυλάκισή του, ωστόσο, έγινε πράξη διακοπής του αιτήματος στις 27 Μαΐου 2014. Στην Ελλάδα είχαν γίνει έρευνες για τον εντοπισμό του, οι οποίοι απέβησαν άκαρπες. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο Αφγανός να είχε προλάβει να διαφύγει για τη Γερμανία, όπου διατηρούσε επαφές με ομοεθνείς του.

Δημοφιλή