Τον Μάρτιο παραδίδεται στην κυκλοφορία η Κορίνθου-Πατρών

Τον Μάρτιο παραδίδεται στην κυκλοφορία η Κορίνθου-Πατρών
eurokinissi

Στο τέλος Μαρτίου θα δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου Πατρών. Το έργο είναι έτοιμο. κατά 85% και το σύνολο της διαδρομής από την Αθήνα έως την Πάτρα θα είναι 201,5 χιλιόμετρα.

Το συνολικό κόστος των διοδίων για τα ΙΧ θα είναι 11.5 ευρώ από 6,40 που είναι σήμερα. Εκτός από την Ελευσίνα και τον Ισθμό θα δημιουργηθούν τρεις σταθμοί διοδίων στο Κιάτο, τον Ελαιώνα, και το Ρίο.

Το έργο περιλαμβάνει 29 ανισόπεδους κόμβους, 29 σήραγγες μήκους 25,6 χιλιομέτρων , 80 γέφυρες , 242 διαβάσεις και 6 σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων.

Το κόστος του έργου, ανέρχεται πλέον στα 2 δισ ευρώ. Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της τελευταίας από τις 29 σήραγγες του έργου, (το ρεύμα προς Αθήνα της σήραγγας Πλατάνου) μήκους 170 μέτρων, ύστερα από 5,5 χρόνια. Το δυσκολότερο κομμάτι του έργου λόγω της σαθρότητας του εδάφους. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της «Ολυμπίας Οδού» Παν. Παπανικόλας το τμήμα Κιάτου- Ξυλοκάστρου μπορεί να παραδοθεί νωρίτερα αν το ζητήσει η πολιτεία.

Μετά τον Μάρτιο θα συνεχιστούν οι εργασίες σε τέσσερα "δύσκολα" σημεία μεταξύ άλλων στο Δερβένι,τα Αραχωβίτικα και τον κόμβο του Ρίου. Οι εργασίες στα σημεία αυτά θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, εκτός από τον κόμβο του Ρίου που θεωρείται "πολυκόμβος" και θα παραδοθεί στα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας λειτουργίας της Ολυμπίας Οδού Κώστα Παπανδρέου, η μέση ημερήσια κυκλοφορία στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος είναι 20.000 οχήματα. Κατά τη θερινή περίοδο και τις μέρες αιχμής ο αριθμός μπορεί να φτάσει και τα 65.000 οχήματα. Στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών η ημερήσια κίνηση υπολογίζεται σε 7 χιλιάδες οχήματα ενώ κατά τις ημέρες εξόδου φτάνουν τις 22 χιλιάδες.

Δημοφιλή