ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/12/2016 04:30 EET | Updated 16/12/2016 04:31 EET

Από υπερβολική δόση ηρεμιστικών και παυσίπονων ο θάνατος του Βέλιου, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις

Youtube

Ολοκληρώθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν μετά την εκταφή της σορού του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του επήλθε από υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων ενώ ο ήδη επιβαρυμένος οργανισμός του 63χρονου δεν μπορούσε να αντέξει τη μεγάλη ποσότητα των φαρμάκων.

Σύμφωνα με το τον Ελεύθερο Τύπο, ενδεχομένως τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα να αποτελούσαν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν λήψη υπερβολικής δόσης, το πιθανότερο ηθελημένης, που προκάλεσε το θάνατό του.

Ο δημοσιογράφος είχε βρεθεί νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου μέσα στο σπίτι του. Το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, είχε προκαλέσει την διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου, η οποία ανατέθηκε σε αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ο δικαστικός λειτουργός ζητούσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις. Τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος του τόπου διαμονής του δεν είχαν σχηματίσει δικογραφία για αυτοκτονία και δεν είχε παραγγελθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη πριν την ταφή του.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, συναποφασίστηκε από τον Εισαγγελέα και τους αρμόδιους αξιωματικούς, η εκταφή της σορού, παρουσία της συζύγου του, δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή, προκειμένου ληφθούν δείγματα για την διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν του είχε χορηγηθεί ειδική ένεση που προκάλεσε ή επέσπευσε τον θάνατό του.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος