ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16/12/2016 02:42 EET | Updated 16/12/2016 02:42 EET

Αποχωρούν χωρίς συμφωνία από την Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

Nicolas Koutsokostas via Getty Images
ATHENS, GREECE - NOVEMBER 7: The former Minister of Economy Giorgos Stathakis during the handover ceremony at the Ministry of Economy on November 7, 2016 in Athens. (Photo by Nicolas Koutsokostas/Corbis via Getty Images)

Με όλα τα μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά, αλλά σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους να υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, αποχωρούν σήμερα, την Παρασκευή οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Το τελευταίο ραντεβού της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 και εξερχόμενος της συνάντησης ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης χαρακτηριστικά είπε: «Τελειώσαμε. Φεύγουν αύριο» και σημείωσε «οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από απόσταση. Δεν τα κλείσαμε τα θέματα. Έχουμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες, διαφορετικές σε κάθε περίπτωση και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις εξ αποστάσεως μέχρι να τα κλείσουμε».

Στη συνάντηση με τους θεσμούς συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής οι οποίοι ανέφεραν πως οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής των Θεσμών μετά τις γιορτές, με τον κ. Σταθάκη να συμπληρώνει ότι «για αυτά τα συγκεκριμένα θέματα δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία».

Στον πτωχευτικό κώδικα, ο οποίος ψηφίζεται τη Δευτέρα, δεν θα υπάρχει ρύθμιση για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών και των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα υπογράφουν αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων, ενώ ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι στο άρθρο 99 και την προστασία από τους πιστωτές ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές που έχουν ζητήσει βουλευτές, δηλαδή να διατηρηθεί η βασική φιλοσοφία που ισχύ με το υφιστάμενο καθεστώς.