Είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης το χειρότερο στον κόσμο; Οι Ρωμαίοι πάντως είναι έξαλλοι

Μέχρι τελικής...πτώσεως φαίνεται πως ανταγωνίζονται οι Ιταλοί για το ποια από τις πόλεις θα έχει το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και αν πολλοί υπέθεταν πως λογικά το πιο εντυπωσιακό και καλαίσθητο θα ήταν αυτό της «αιώνιας πόλης», έκαναν λάθος.

The saddest Xmas tree in Rome "Even in war-torn Iraq they have a better tree!" #XmessFail

A photo posted by mykl3000 (@mykl3000) on

Το δέντρο που στόλισε ο Δήμος της Ρώμης φαίνεται πως και απογοήτευσε πολλούς κατοίκους της πόλης αλλά και πως συγκρινόμενο με αυτά άλλων ιταλικών πόλεων ήταν μάλλον πολύ φτωχό. Μάλιστα για να φανεί η μεγάλη διαφορά μεταξύ του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Ρώμης και αυτών σε άλλες ιταλικές πόλεις, κάποιοι φρόντισαν να φτιάξουν και ένα σχετικό βίντεο κάνοντας τις σχετικές συγκρίσεις. Το βίντεο διαδόθηκε από ομάδα στο Facebook με τον τίτλο μάλιστα «Η Ρώμη είναι Απαίσια».

Όπως σχολιάζεται το δέντρο της Piazza Venezia μοιάζει μάλλον...φτωχό και μίζερο. Για κάποιους ίσως να είναι και το χειρότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο...

Η αντίδραση του Δήμου ήταν άμεση και την Τετάρτη έγιναν αλλαγές στον στολισμό του δέντρου κυρίως με επιπλέον σειρές από λαμπάκια και την προσθήκη ενός αστεριού.

Τις δε αλλαγές αλλά και την διάθεση να ανταποκριθεί στο...αίτημα των πολιτών, ανακοίνωσε η νεά δήμαρχος της Ρώμης και εκλεγμένη με το Κίνημα των 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλο, Βιρτζίνια Ράτζι επίσης μέσω Facebook γράφοντας: «Οι Ρωμαίοι θέλουν στην πιάτσα Βενέτσια ένα πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και θα το έχουν».