ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2016 06:45 EET | Updated 16/12/2016 06:53 EET

Δυσφορία Καραμανλή για το «παρών» που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα

Panagiotis Tzamaros / Reuters
Former conservative Prime Minister Costas Karamanlis (C) greets a colleague during a New Democracy party parliamentary group meeting in Athens November 2, 2011. REUTERS/Panagiotis Tzamaros (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS)

Την έντονη δυσφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προκάλεσε η επιλογή της ηγεσίας της Ν.Δ. να ψηφίσει «παρών» στη Βουλή αναφορικά με τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε συνεργάτες του, φέρεται να χαρακτήρισε «μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» την απόφαση για το «παρών», αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά του για την προαναφερόμενη κομματική απόφαση και τη στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κ. Καρμανλής παουσιάζε από την Βουλή τη στιγμή της ονομαστικής ψηφοφορίας και καταγράφηκε στους απόντες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρχικά αποφάσισε να υπερψηφίσει τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έλαβε 196 «ναι».

Όμως, στη συνέχεια άλλαξε στάση και δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, όταν έμαθε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε διαφωνεί.

Για πολιτικό ατόπημα και γκάφα ολκής της αξιωματικής αντιπολίτευση έκανε λόγο κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες αναφορικά με τη στάση της δεξιάς παράταξης.

Τέλος, η ίδια πηγή σημείωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διέπραξε τεράστιο πολιτικό λάθος, υπερθεματίζοντας τη γερμανική ένταση», ενώ προέβλεψε ότι η στάση της είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και στο μέλλον το κόμμα δεδομένων των διαφωνιών που εκφράστηκαν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.

Πηγή: efsyn.gr