ΔΙΕΘΝΕΣ
17/12/2016 06:20 EET | Updated 18/12/2016 08:53 EET

Και νέα συμφωνία για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου

Anadolu Agency via Getty Images
NEW YORK, UNITED STATES - DECEMBER 16 : People gather to protest Assad regime forces' and its supporters' attacks on civilians and the humanitarian plight, in front of Washington Square Park in New York, United States on December 16, 2016. (Photo by Volkan Furuncu/Anadolu Agency/Getty Images)

Νέα συμφωνία επιτεύχθηκε σήμερα για την ολική εκκένωση των περιοχών που ελέγχονται από τους αντάρτες στα ανατολικά του Χαλεπίου. Όπως έγινε γνωστό εμπόδια στην εφαρμογή της προηγούμενης συμφωνίας παρουσιάστηκαν χθες, εξαιτίας απαιτήσεων δυνάμεων που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, για την απομάκρυνση των κατοίκων από δύο χωριά που ελέγχουν οι αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος των ανταρτών αλ-Φαρούκ Αμπου Μπακρ, μιλώντας σήμερα από το Χαλέπι στο τηλεοπτικό κανάλι “al-Arabiya al-Hadath” τόνισε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την εκκένωση δύο σιιτικών χωριών, που έχουν περικυκλωθεί από τους αντάρτες, την απομάκρυνση τραυματικών από δύο πόλεις που έχουν περικυκλωθεί από κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, αλλά και την πλήρη εκκένωση των περιοχών που βρίσκονται στα ανατολικά του Χαλεπίου.

Αξιωματούχος της συριακής κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι η επιχείρηση εκκένωσης του Χαλεπίου θα συνεχιστεί, παράλληλα με την εκκένωση άλλων τεσσάρων πόλεων και χωριών, που τελούν υπό πολιορκία.

Η κρατική τηλεόραση στη Συρία μετέδωσε ότι επιτεύχθηκε μία νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών για την απομάκρυνση ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες.

Περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρυνθούν αρχικά από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, ενώ ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνθεί από τα δύο χωριά, σύμφωνα με την τηλεόραση “ al-Ikhbariya TV.”

Μόλις οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα χωριά φτάσουν με ασφάλεια σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, τότε, θα επιτραπεί η αποχώρηση μαχητών από το Χαλέπι, ενώ η αποχώρηση μελών των οικογενειών τους, θα γίνει σε συνάρτηση με τον αριθμό των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα δύο χωριά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post