ΔΙΕΘΝΕΣ
18/12/2016 09:55 EET | Updated 18/12/2016 09:55 EET

Υποφέρετε συχνά από κρυολογήματα; Yπάρχει κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει

Paul Bradbury via Getty Images
Sick woman blowing her nose

Η περίοδος που διανύουμε φημίζεται κάθε χρόνο από τα κρυολογήματα που ταλαιπωρούν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και υποφέρετε συχνά από πονόλαιμο, συνάχι, και πόνους σε όλο σας το σώμα υπάρχει λύση ώστε να προφυλαχθείτε από αυτά τα συμπτώματα.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα υπάρχει μία θεραπεία, η οποία δεν είναι τόσο ευχάριστη, μπορεί ωστόσο να σας προστατεύσει από την εποχιακή γρίπη.

Οι ερευνητές λοιπόν συνιστούν να κάνετε ένα κρύο ντουζ κάθε πρωί.

Η εν λόγω έρευνα διεξήχθη στην Ολλανδία και σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι οι οποίοι ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών έκαναν καθημερινά επί 30 ημέρες ένα πρωινό ντουζ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 29% των συμμετεχόντων παρουσίασαν πιο σπάνια κρυολόγημα, σε σύγκριση με όσους δεν υποβλήθηκαν στην «ψυχρολουσία».

Οι συμμετέχοντες μάλιστα υποστηρίζουν ότι παρατήρησαν κι άλλα οφέλη, όπως υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και παραγωγικότητας καθώς επίσης και μειωμένο άγχος.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτές τις διαφορές. Ωστόσο, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας αναφέρουν ότι τα επίπεδα των ορμονών επηρεάζονται από τη θερμοκρασία και ότι είναι πιθανό το σωματικό ρίγος να βοηθάει το ξεκίνημα της ημέρας.

Αν μπορείτε να αντέξετε το κρύο νερό λοιπόν, καλό θα ήταν να το δοκιμάσετε !

Πηγή: Independent