ΔΙΕΘΝΕΣ
19/12/2016 13:41 EET | Updated 19/12/2016 13:41 EET

Χλευάζουν τις Πακιστανικές Αερογραμμές για τη σφαγή μίας κατσίκας

SHAKEEL AHMED via Getty Images
Overseas investigators examine the wreckage of a Pakistan International Airlines (PIA) passenger plane which crashed near the village of Saddha Batolni in the Abbottabad district of Khyber Pakhtunkhwa province on December 13, 2016.The chairman of Pakistan's embattled national carrier has resigned following a fatal plane crash December 7 that killed 47 people, one of the country's deadliest air disasters. / AFP / SHAKEEL AHMED (Photo credit should read SHAKEEL AHMED/AFP/Getty Images)

Η εθνική αεροπορική εταιρεία του Πακιστάν χλευάστηκε καθώς προχώρησε στη σφαγή μίας κατσίκας για να αντιμετωπίσει την κακή τύχη, μετά από μία από τις χειρότερες αεροπορικές τραγωδίες που σημειώθηκαν στην χώρα.

Οι εικόνες που δείχνουν το προσωπικό των Πακιστανικών Αερογραμμών να σφάζουν μία μαύρη κατσίκα δίπλα σε ένα αεροσκάφος ATR-42 που ήταν έτοιμο να εκτελέσει μία πτήση εσωτερικού έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και έγιναν viral.

Eπρόκειτο για την πρώτη πτήση αεροσκάφους ATR-42, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, αφήνοντας 47 ανθρώπους νεκρούς.

Στο Πακιστάν, ο θάνατος της κατσίκας, σηματοδοτεί για πολλούς την εξουδετέρωση του κακό. Πάντως οι εικόνες στις οποίες το προσωπικό των Πακιστανικών Αερογραμμών προχωρούσε στη σφαγή της κατσίκας, αμφισβητήθηκαν για τη γνησιότητά τους, με πολλούς να αναφέρουν ότι οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, εκπρόσωπος των Πακιστανικών Αερογραμμών ανέφερε ότι επρόκειτο για μία πρωτοβουλία μερικών υπαλλήλων και πως η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Η εφημερίδα Dawn κάλυψε το τελετουργικό και μάλιστα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο το οποίο τιτλοφορούσε «Με ένα φτερό και μία προσευχή. Η Express Tribune έγραψε: «Οι Πακιστανικές Αερογραμμές χλευάζονται για την παράξενη σφαγή της κατσίκας».

Τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ανάμικτα - πολλοί χρήστες κορόιδεψαν τις Πακιστανικές Αερογραμμές για την εν λόγω κίνηση ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν τη σφαγή της κατσίκας, κάνοντας λόγο για μία πρακτική που επικροτείται από το Ισλάμ.