ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/12/2016 02:52 EET | Updated 20/12/2016 03:59 EET

Συνεχίζεται η απεργία στον ΔΟΛ. Ζητούν τα δεδουλευμένα μηνών και το δώρο Χριστουγέννων

Eurokinissi

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου. Σημειώνεται πως «Τα Νέα» δεν κυκλοφόρησαν στα περίπτερα.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων.

Σύμφωνα με τις Τυπολογίες, η δέσμευση των εταιρικών λογαριασμών του ΔΟΛ από την Εθνική Τράπεζα, φέρνει τον όμιλο του Σταύρου Ψυχάρη, σε δυσχερή κατάσταση. Έναντι οφειλών από τοκοχρεωλύσια του ΔΟΛ, η Εθνική Τράπεζα δέσμευσε ποσό 400.000 ευρώ, το οποίο προερχόταν από το πρακτορείο διανομής “‘Αργος” μετά την εκκαθάριση των πωλήσεων των εφημερίδων του συγκροτήματος.

Η Alpha αποδέσμευσε μερικώς το ποσό από τους λογαριασμούς, όμως δεν συνέβη το ίδιο και με την  Εθνική Τράπεζα η οποία έκρινε πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος αβεβαιότητας για το μέλλον της εταιρείας. Η προκήρυξη των κυλιόμενων απεργιών είναι ένα μέτρο πίεσης προς το ΔΟΛ, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μή κυκλοφορία των “Νέων” και τη διακοπή μετάδοσης ειδήσεων από τα site του ΔΟΛ. Γίνεται λόγος πλέον ανοικτά για λουκέτο ή για την ανάληψη της διοίκησης του οργανισμού από τις τράπεζες.

Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να γίνει μια κρούση στην Εθνική Τράπεζα από το Σταύρο Ψυχάρη, για να αποδεσμευτούν τα χρήματα που αντιστοιχούν στο Δώρο  Χριστουγέννων για τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την Τράπεζα, εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν τα σωματεία.

Sponsored Post