ΔΙΕΘΝΕΣ
21/12/2016 16:19 EET | Updated 21/12/2016 17:11 EET

Τι ανέφερε στην τυνησιακή αστυνομία η οικογένεια του υπόπτου για την επίθεση στο Βερολίνο

A police car patrols at the Christmas market in Burgos on December 21, 2016.
Twelve people were killed when the Polish-registered articulated truck, laden with steel beams, slammed into the crowded holiday market late on December 19, 2016 in Berlin, smashing wooden stalls and crushing victims. The scenes revived nightmarish memories of the July 14 truck assault in the French Riviera city of Nice, where 86 people were killed by a Tunisian Islamist.
 / AFP / CESAR MANSO        (Photo credit should read CESAR MANSO/AFP/Getty Images)
CESAR MANSO via Getty Images
A police car patrols at the Christmas market in Burgos on December 21, 2016. Twelve people were killed when the Polish-registered articulated truck, laden with steel beams, slammed into the crowded holiday market late on December 19, 2016 in Berlin, smashing wooden stalls and crushing victims. The scenes revived nightmarish memories of the July 14 truck assault in the French Riviera city of Nice, where 86 people were killed by a Tunisian Islamist. / AFP / CESAR MANSO (Photo credit should read CESAR MANSO/AFP/Getty Images)

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της Τυνησίας ανέκρινε σήμερα την οικογένεια του φερόμενου ως υπόπτου για την επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, γνωστοποίησε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα το γραφείο του εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας της Γερμανίας είχε δώσει στην δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου: πρόκειται για τον Άνις Άμρι, υπήκοο Τυνησίας ηλικίας 24 ετών.

«Μια μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανακρίνει την οικογένεια του υπόπτου» ανέφερε αυτός ο αξιωματικός, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τους γονείς του νεαρού άνδρα.

Ο ύποπτος, η οικογένεια του οποίου διαμένει στην Ουεσλάτια, στην κεντρική Τυνησία, έχει τέσσερις αδελφές και έναν αδελφό, σύμφωνα με την ίδια πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Είχε μεταναστεύσει χωρίς να διαθέτει νόμιμα έγγραφα στην Ιταλία, όπου παρέμεινε 3 χρόνια, προτού μεταβεί στη Γερμανία, σύμφωνα με τον αξιωματικό.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Τυνησίας δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις εξελίξεις στην υπόθεση.

«Όταν είδα την φωτογραφία του αδελφού μου στα ΜΜΕ, δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήταν εκείνος το πρόσωπο που διέπραξε αυτό το έγκλημα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντελκαντέρ Άμρι, αδελφός του υπόπτου.

Όμως «εάν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος, του αξίζει να καταδικαστεί. Απορρίπτουμε την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες και δεν έχουμε καμία σχέση με τους τρομοκράτες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δεν είχαμε ποτέ την αίσθηση ότι συνέβαινε κάτι περίεργο με εκείνον. Επικοινωνούσε με εμάς μέσω Facebook και ήταν πάντα χαμογελαστός και χαρούμενος», ανέφερε από την πλευρά της η αδελφή του Νάτζουα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο άνδρας έφθασε στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2015, ενώ το αίτημά του περί χορήγησης ασύλου απορρίφθηκε τον Ιούνιο. Ωστόσο έως σήμερα δεν απελάθηκε, καθώς η Τυνησία αμφισβητούσε εδώ και πολλούς μήνες ότι ήταν υπήκοός της.

Το Βερολίνο έκανε γνωστό, ότι μόλις σήμερα, από καθαρή σύμπτωση, η Τυνησία αναγνώρισε την υπηκοότητά του και έστειλε ένα ταξιδιωτικό έγγραφο που θα επέτρεπε την απέλασή του.

Ο νεαρός ύποπτος παρουσιάζεται από τις γερμανικές αρχές ως μέλος του ισλαμιστικού-σαλαφιστικού κινήματος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, προσπάθησε να στρατολογήσει συνεργούς προκειμένου να διαπράξει μια επίθεση πριν από πολλούς μήνες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post