ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/12/2016 06:27 EET | Updated 24/12/2016 06:27 EET

Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει υπογράψει ήδη τα επιπρόσθετα μέτρα

Eurokinissi

Θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα, «τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στη RealNews.

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, νέα βάρη "φορτώνονται" στις πλάτες της κοινωνίας» προσθέτει.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι υλοποιεί σήμερα «χωρίς καμιά πολιτική αναστολή» «ό,τι δεν αποδέχθηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις». Λέει ότι αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής και θα επιδιώξει τη μείωση των μεσο-μακροπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων, και τονίζει: «Όλα αυτά απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα. Και αυτά η σημερινή κυβέρνηση δεν τα διαθέτει».

Σε σχέση με τα εργαασιακά, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ «τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα επιχειρησιακών ή/και κλαδικών συμβάσεων, όπου είναι δυνατόν».

Σε ερώτηση αν «η συμφωνία αλήθειας που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι στον αέρα, δεδομένου ότι βασίζεται σε πρωτογενή πλεονάσματα 2%, ενώ η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν σε 3,5% για κάποια χρόνια μετά το 2018», απαντά ότι με τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που περικλείει η συμφωνία αλήθειας θα «δημιουργηθούν ταχύτερα οι συνθήκες για διατηρήσιμη μεγέθυνση της οικονομίας» και «αυτό θα αυξήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα προσθέσει βαθμούς ελευθερίας, ώστε η κυβέρνηση να επιδιώξει ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)