ΔΙΕΘΝΕΣ
27/12/2016 13:06 EET | Updated 27/12/2016 13:09 EET

Λύθηκε το μυστήριο με τη νεκρή οικογένεια αρκούδων που εντοπίστηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου στην Πενσυλβάνια

shutterstock

Στις 6 Δεκεμβρίου μία ολόκληρη οικογένεια αρκούδων εντοπίστηκε νεκρή σε χώρο στάθμευσης έξω από την εκκλησία «St. Monica» στη δυτική Wyoming, στην Πενσυλβάνια. Η δυσάρεστη είδηση έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας θλίψη αλλά και χιλιάδες ερωτήματα σχετικά με το τι μπορεί να οδήγησε στον θάνατο τις αρκούδες.

Σύμφωνα με το Mashable, όταν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος της δυτικής Wyoming εντόπισαν τις νεκρές αρκούδες, οι σοροί τους δεν έφεραν εμφανή τραύματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα αίτια θανάτου τους.

Το μακάβριο και πρωτοφανές εύρημα απασχόλησε έντονα τόσο το αστυνομικό τμήμα της δυτικής Wyoming όσο και την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων της Πενσυλβάνια που άρχισαν να αναζητούν από κοινού τα αίτια θανάτου της οικογένειας των αρκούδων.

Χρειάστηκαν εβδομάδες προκειμένου οι ερευνητές να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την τραγική κατάληξη των άτυχων θηλαστικών. Αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων της Πενσυλβάνια ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων ο θάνατος των αρκούδων επήλθε πιθανώς από ένα πουρνάρι, που φυτρώνει κυρίως στη Βρετανία αλλά συναντάται εξίσου στην Αφρική και στη νοτιοδυτική Ασία, όπως αναφέρει το Buzzfeed.

To ABC News, σημειώνει μάλιστα ότι το εν λόγω φυτό μπορεί να είναι τοξικό τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους. Ο κτηνίατρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων της Πενσυλβάνια, δήλωσε ότι πρώτη φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με δηλητηρίαση ζώου από το συγκεκριμένο πουρνάρι.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι η 136 κιλών αρκούδα και τα μικρά της ζούσαν σε περιοχές όπου η βλάστηση του τοξικού πουρναριού είναι ανεπτυγμένη. Προσέθεσαν δε ότι οι αρκούδες πρέπει να πέθαναν ακαριαία μετά την κατανάλωση του δηλητηριώδους φυτού.