ΔΙΕΘΝΕΣ
27/12/2016 12:28 EET | Updated 27/12/2016 12:32 EET

Παραιτήθηκε διευθυντής λυκείου στην Ταϊβάν όταν μαθητές παρέλασαν με ναζιστικές στολές

Gil Cohen Magen / Reuters
Ultra-Orthodox Jewish men visit the Yad Vashem Holocaust Museum in Jerusalem April 24, 2006. Israel marks the annual memorial day commemorating the six million Jews killed in the Holocaust of World War II on Monday. REUTERS/Gil Cohen Magen

Παραιτήθηκε ο διευθυντής ενός σχολείου στην Ταϊβάν, οι μαθητές του οποίου πραγματοποίησαν μία παρέλαση με ναζιστικές στολές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το BBC.

Ο Cheng Hsiao-ming, διευθυντής του λυκείου Kuang Fu στο Hsinchu είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη για την παρέλαση των μαθητών που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές κρατούσαν πανό με σβάστικες, ενώ ένας από αυτούς βρισκόταν πάνω σε ένα τανκ και προχώρησε σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Ο κ. Cheng Hsiao-ming, ανακοινώνοντας την παραίτησή του είπε χαρακτηριστικά: «Ως εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να έχουμε διδάξει στους μαθητές μας τις σωστές αξίες. Θα πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας κι θα πρέπει να ζητήσουμε κι από τους μαθητές να κάνουν το ίδιο».

Προσέθεσε δε ότι το σχολείου του περιλάμβανε μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων προβολών κορυφαίων ταινιών σχετικά με τα ολοκαυτώματα των Εβραίων, όπως «Η Λίστα του Σίντλερ» και «Η Ζωή Είναι Ωραία».

Πάντως η «Taipei Times» ανέφερε ότι ένας από τους καθηγητές του εν λόγω σχολείου είπε προτείνει στους μαθητές του να πραγματοποιήσουν μία παρέλαση με θέμα την αραβική κουλτούρα, αλλά μετά από ψηφοφορία οι μαθητές αποφάσισαν να παρελάσουν έχοντας ως κεντρικό θέμα τον Αδόλφο Χίτλερ.

Sponsored Post