ΔΙΕΘΝΕΣ
27/12/2016 08:51 EET | Updated 28/12/2016 09:58 EET

Ο Versace κατηγορείται πως χρησιμοποιεί ρατσιστική «κωδική» ονομασία για συγκεκριμένη κατηγορία πελατών

ERIC THAYER / Reuters
A sign is seen for high-end retail store Versace along 5th Avenue in New York May 19, 2013. Luxury spending in the United States collapsed after the 2008 financial crisis but roared back to pre-crisis levels by 2012. Sales in the Americas is expected to rise 5-7 percent this year, compared to 6-8 percent in mainland China and 0-2 percent in Europe, according to consultancy Bain & Co. Picture taken May 19, 2013. To match Insight LUXURY-US/ REUTERS/Eric Thayer (UNITED STATES - Tags: BUSINESS LOGO SOCIETY WEALTH)

Ότι συχνά οι υπάλληλοι καταστημάτων που πωλούν ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και κλπ, διάσημων οίκων μόδας έχουν την τάση να είναι πιο σνομπ και από τους πελάτες αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που ψωνίζουν σε αυτά, δεν είναι κάτι καινούριο. Σε ποιο σημείο όμως σταματάει η σνομπίστικη συμπεριφορά και που ξεκινά η ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος αυτών των πελατών;

Το σίγουρο είναι πως σύμφωνα με έναν πρώην πια υπάλληλο καταστήματος του Οίκου Versace στο Σαν Φρανσίσκο, οι πωλητές και οι προϊστάμενοί καλλιεργούσαν μια άκρως ρατσιστική συμπεριφορά θύμα της οποίας έπεσε και ο ίδιος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τον TMZ, πρώην υπάλληλο του συγκεκριμένου καταστήματος ο οποίος μάλιστα υπέβαλε αγωγή για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του, ο υπεύθυνος του καταστήματος και άλλοι υπάλληλοι επιδίδονται σε ρατσιστικές αναφορές σε βάρος πελατών.

Ο ίδιος το ανακάλυψε, όπως υποστηρίζει, όταν ο μάνατζερ του έδωσε έναν «κωδικό» που φαίνεται να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα για τους αφροαμερικανούς πελάτες. Όταν ένας «τέτοιος» πελάτης μπαίνει στο κατάστημα οι υπάλληλοι ενημερώνουν ο ένας τον άλλο πως μόλις εισήλθε ένας «D410». Και «D410» είναι ο κωδικός για το μαύρο χρώμα στα Versace. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο ενάγων.

Όταν αντιλήφθηκε αυτή την πρακτική απευθύνθηκε, όπως λέει, στον μάνατζερ λέγοντας του: «Το ξέρεις πως είμαι αφροαμερικανός, έτσι;». Σύμφωνα με τον ενάγοντα εκείνος φάνηκε να σοκάρετε. Έκτοτε δεν του επέτρεπε να κάνει διαλείμματα και μετά από δύο εβδομάδες τον απέλυσε.

Η δε αιτιολογία του μάνατζερ για την απόλυση, σύμφωνα πάντα με τον εργαζόμενο, ήταν πως δεν είχε ζήσει την «πολυτελή ζωή».

Τώρα ο εργαζόμενος, ζητά να του καταβληθούν μισθοί που δεν του δόθηκαν και ένα ποσό ως αποζημίωση. Ο δε οίκος αρνείται τις κατηγορίες και θα επιδιώξει την απόρριψη της αγωγής.

Sponsored Post