ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/12/2016 04:25 EET | Updated 28/12/2016 04:25 EET

Όταν οι Simpsons προέβλεψαν όλο το 2016 (όχι μόνο την νίκη Τραμπ)

YouTube

Το 2000, προβλήθηκε το επεισόδιο «Bart to the Future» της σειράς «The Simpsons». Σε αυτό βλέπουμε την ενήλικη Λίζα Σίμπσον, ολόιδια η Χίλαρι Κλίντον, να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου μετά την «καταστροφική» κυβέρνηση... Ντόναλντ Τραμπ. Το επεισόδιο προβλήθηκε δεκαπέντε χρόνια πριν ο μεγιστάνας ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και πολύ προτού εκλεγεί πράγματι πρόεδρος. Μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά που η σειρά προέβλεψε το 2016.

Το καλλιτεχνικό δημιούργημα με δαμάσκηνο του Kjartansson

To 1993, το επεισόδιο «Homer's Barbershop Quartet» έδειχνε την Γιόκο Όνο να παραγγέλνει σε μπαρ ένα δαμάσκηνο μέσα σε άρωμα, σερβιρισμένο σε ανδρικό καπέλο. Φέτος, ο Ισλανδός καλλιτέχνης Ragnar Kjartansson παρουσίασε σε έκθεση του Μουσείου Τέχνης του Ρέικιαβικ ένα δαμάσκηνο να πλέει σε άρωμα μέσα σε ένα ανδρικό καπέλο. Βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση το πιθανότερο είναι ο Kjartansson να εμπνεύστηκε από το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Οι θάνατοι του Ντέιβιντ Μπόουι και του Άλαν Ρίκμαν

Τον Ιανουάριο, ο πλανήτης συγκλονίστηκε από τους θανάτους του Άλαν Ρίκμαν και του Ντέιβιντ Μπόουι. Τρία χρόνια νωρίτερα, η σειρά είχε αφιερώσει ένα επεισόδιο στον θρυλικό μουσικό, στο οποίο εμφανίζεται ο Άλακ Ρίκμαν στον ρόλο του Σέβερους Σνέιπ.

Ο θάνατος του Πρινς

Το 2008, στο επεισόδιο «Treehouse of Horror XIX», ο Χόμερ Σίμπσον προσλαμβάνεται να σκοτώσει τον γνωστό τραγουδιστή.

Το Νόμπελ Οικονομίας

Φέτος, το Νόμπελ Οικονομίας απονεμήθηκε στην Bengt R Holmstrom. Η σειρά είχε προβλέψει την νίκη του ήδη από το 2010.