ΔΙΕΘΝΕΣ
29/12/2016 13:08 EET | Updated 29/12/2016 16:12 EET

Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία

Aerial view of 'Christ The Redeemer' statue with Sugarloaf Mountain, Copacabana Beach and Botafogo Beach in the background.
Jeremy Walker via Getty Images
Aerial view of 'Christ The Redeemer' statue with Sugarloaf Mountain, Copacabana Beach and Botafogo Beach in the background.

Ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, αγνοείται, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Η Washington Post μεταδίδει πως τα ίχνη του κ. Αμοιρίδη χάθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες για το σημείο όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά.

Ο ίδιος διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρεσβευτής στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015.

brazil greece embassy

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.