ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/12/2016 05:06 EET | Updated 29/12/2016 05:06 EET

Στα χιόνια με μαγιό: Μια διαφορετική «κούρσα» σκι και σνόουμπορντ στη Σιβηρία

Kirill Kukhmar via Getty Images
KEMEROVO REGION, RUSSIA. APRIL 16, 2016. Skiers and snowboarders in bathing suits take part in a mass downhill run at the Sheregesh ski resort as part of Grelka Fest-2016. Kiril Kukhmar/TASS (Photo by Kirill Kukhmar\TASS via Getty Images)

Το χιονοδρομικό θέρετρο του Σερεγκές στη Σιβηρία είναι γνωστό για τα πανέμορφα τοπία, τις πλαγιές και τις...παραδόσεις του, μεταξύ των οποίων και μια κάπως... διαφορετική.

Το Σερεγκές («Γκες» για τους ντόπιους) ιδρύθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στην καρδιά της Σιβηρίας και ήταν αρχικά οικισμός εργατών ορυχείων. Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, οι πρώτες πίστες σκι δημιουργήθηκαν εκεί το 1981 και στην αρχή χρησιμοποιούνταν μόνο ως χώροι εκπαίδευσης για επαγγελματίες αθλητές.

Ωστόσο, από το 2000 και μετά έγινε δημοφιλές μεταξύ των φίλων του σλάλομ, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα της Ρωσίας. Σε μεγάλο βαθμό οφείλει τη φήμη του στο Grelka Fest, ένα ετήσιο φεστιβάλ σκι και μουσικής που λαμβάνει χώρα εκεί το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου. Ένα από τα πιο δημοφιλή events του είναι η κάθοδος με σκι και σνόουμπορντ από συμμετέχοντες και συμμετέχουσες με μαγιό - ένα «έθιμο» που πλέον θεωρείται...παράδοση!

Photo gallery Σερεγκές See Gallery