ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/12/2016 08:03 EET | Updated 29/12/2016 08:04 EET

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Anadolu Agency via Getty Images
ATHENS, GREECE - MAY 27: Russian President Vladimir Putin (L) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) meet in Athens, Greece on May 27, 2016. (Photo by Pool / Orestis Panagiotou/Anadolu Agency/Getty Images)

Οι κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων θεμάτων, στο επίκεντρο τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε στον Ρώσο Πρόεδρο τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα με τους δεκάδες νεκρούς, αλλά και για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα από τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός και ο Ρώσος Πρόεδρος συζήτησαν ακόμη, για τις κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης συζήτησαν για τη σημασία του Αφιερωματικού Έτους «Ελλάδα-Ρωσία», για τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους το 2017, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού.

Sponsored Post