Κέρκυρα: Επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό πλοιάριου με μετανάστες που εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Κέρκυρα: Επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό πλοιάριου με μετανάστες που εξέπεμψε σήμα κινδύνου
Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμεναρχείου της Κέρκυρας, για τον εντοπισμό πλοιάριου με μετανάστες στο Β. Ιόνιο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής σήμα κινδύνου εξέπεμψε πλοίο που βρισκόταν 15 μίλια Β.Δ. της Κέρκυρας, στη θαλάσσια περιοχή του Β. Ιονίου, ανάμεσα από τις ακτές της Παλαιοκαστρίτσας και το νησάκι Οθωνοί, και στο οποίο επιβαίνουν 250 μετανάστες, σύμφωνα με την πληροφορία που δόθηκε στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού.

Αργά το βράδυ η αντιπερειφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή συγκάλεσε το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να υπάρχει η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η κινητοποίηση του Λιμενικού ήταν άμεση, ωστόσο μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Η HuffPost επικοινώνησε με το γραφείο Τύπου του Κέντρου Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας σύμφωνα με το οποίο το αρχικό τηλεφώνημα δεν ήταν σήμα κινδύνου αλλά ζήτησαν νερό και τρόφιμα. Πιθανόν να πρόκειται για μετανάστες με προορισμό την Ιταλία. Το λιμενικό συμμετέχει στις έρευνες με δύο πλωτά χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπίσει κάποιο πλοιάριο, ενώ όπως ενημέρωσαν δεν αποκλείεται να επρόκειτο και για παραπλανητικό τηλεφώνημα.

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή